background

EVC-procedure

Voor wie?

Een EVC-procedure is zinvol voor iedereen die een aantal jaren werkervaring heeft opgedaan, maar zijn vaardigheden en niveau niet aantoonbaar kan maken door middel van diploma’s.

Inhoud

Wat is je opgedane (werk)ervaring waard? Beschik je over meer kennis en vaardigheden dan je kunt aantonen met je diploma's? Dan is een EVC-procedure (Erkenning van Verworven Competenties) wellicht iets voor jou. Het Expertisecentrum EVC biedt de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. Wij helpen je door middel van persoonlijke begeleiding relevante informatie op gestructureerde wijze te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Met dit Ervaringscertificaat toon je op een objectieve manier je kennis en kunde aan ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard. Dit is bijvoorbeeld zinvol wanneer je je verder wil ontwikkelen in een vervolgopleiding of bij een sollicitatie objectief wil kunnen aantonen waar je staat en over welke competenties je beschikt.

Deltion biedt EVC aan op mbo-niveau 2, 3 of 4.

Programma

Stap 1: oriënteren

Bij interesse voer je een vrijblijvend gesprek met een EVC-adviseur over de inhoud en meerwaarde van EVC en de te volgen procedure. Op basis van dit gesprek bepaal je of een EVC-traject voor jou zinvol is en ontvangt je een vrijblijvende offerte.

Stap 2: herkennen

Je start met EVC door, onder persoonlijke begeleiding van een portfoliobegeleider, bewijzen te verzamelen uit de praktijk die helpen een competentie aan te tonen. Bijvoorbeeld plannen van aanpak, evaluaties, werkbeschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s/certificaten van eerder afgelegde examens. Deze bewijzen verzamel je in een (digitaal) portfolio en vul je aan met reflectie in de vorm van STARR-beschrijvingen.

Stap 3: beoordelen

In een assessment wordt het door jouw aangedragen bewijs met je besproken en beoordeeld door een assessor. Mogelijk komt de assessor ook bij je op de werkvloer om de beoordeling te kunnen aanvullen. De erkende competenties worden onderbouwd vastgelegd in een Ervaringscertificaat.

Stap 4: erkennen

Na afronding ontvang je het Ervaringscertificaat, waarin de erkenning voor je ervaringen wordt onderbouwd. Op basis van het Ervaringscertificaat kan je eventueel bij het Deltion College een verzilveringsprocedure aanvragen om een mbo-diploma te verkrijgen.

Resultaat

Je ontvangt na het doorlopen van de EVC-procedure een Ervaringscertificaat, met daarin een onderbouwing van de erkende werkprocessen.

Duur

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken.

Locatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle

Kosten

De kosten voor een EVC-procedure bedragen €1575,-* ex BTW.

*Op een EVC-procedure is 21% BTW van toepassing, de kosten inclusief BTW bedragen €1905,75.

EVC officieel erkend

Het Expertisecentrum EVC is een erkend EVC-aanbieder door het Nationaal Kenniscentrum EVC. (graag met logo op de pagina)

Ook interessant

Klik hier voor alle informatie over het verzilveren van Ervaringscertificaten bij Deltion College. Wanneer je jouw ervaring, kennis en kunde wilt onderzoeken en laten vastleggen, zonder dat daarvoor een bepaalde meetlat wordt gebruikt, dan is wellicht het Ervaringsprofiel interessant voor je. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld een capaciteitenonderzoek te laten doen, of om een loopbaanadviestraject in te gaan om antwoord te krijgen op uw loopbaanvragen.

Meer informatie en aanmelding EVC

Wil je een EVC- of EVP-procedure starten of wil je meer weten over de mogelijkheden? We bieden je graag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan. Neem contact op met de adviseur van het Expertisecentrum EVC via: 038-8503096 of via: [email protected]

Het Expertisecentrum EVC maakt onderdeel uit van Deltion Business. Als deelnemer ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK nummer: KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van je aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

aanmelden