EVC

Heb je niet het juiste diploma voor het werk dat je doet, maar heb je wel kennis en (werk)ervaring in de techniek of de zorg? Dan kun je deze kennis en ervaring bij het Deltion College laten vastleggen in een officieel Ervaringscertificaat (EVC). Daarmee laat je zien wat je kunt en weet. Bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek voor een nieuwe baan. Of voor de start van een nieuwe opleiding. Een Ervaringscertificaat leidt regelmatig tot vrijstellingen voor een opleiding, waardoor je sneller een diploma kunt behalen.


EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Tijdens een EVC-procedure worden jouw (werk)ervaring en kennis erkend en gewaardeerd. Hiervoor verzamel je informatie waaruit jouw kennis en vaardigheden blijken. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Met dit certificaat kun je bij een werkgever aantonen wat je al kunt en weet.

Als je een EVC-traject hebt doorlopen, dan kun je jouw Ervaringscertificaat bij Deltion College ook laten verzilveren. Een examencommissie besluit dan welke scholing of examens je nog zou moeten afronden om een compleet mbo-diploma te krijgen. Dit hangt af van jouw Ervaringscertificaat en het diploma dat je wilt behalen. De kans is groot dat dankzij het Ervaringscertificaat de opleidingstijd ingekort wordt en jij sneller het diploma kunt behalen.

Gratis een vrijblijvend gesprek over EVC?
Wil je graag een gratis en vrijblijvend gesprek om jouw mogelijkheden te bespreken? Zodat wij samen kunnen bepalen hoe waardevol een EVC-procedure voor jou kan zijn? Maak dan direct zelf een afspraak met ons Expertisecentrum EVC.

Uitgelichte trajecten

Neem contact met mij op

Contact EVC