Praktijkovereenkomst bij stage

Je beroepspraktijkvorming (BPV) is een belangrijk deel van je mbo-opleiding. Je loopt stage of werkt bij een erkend leerbedrijf. Voor je stage of werk teken je een praktijkovereenkomst (POK). Dit is een overeenkomst tussen jou, Deltion en het leerbedrijf.

In de praktijkovereenkomst (POK) staan bijvoorbeeld de rechten en plichten van de student, Deltion en het leerbedrijf. In de POK staat bijvoorbeeld:

  • dat je werkgever/ stageplaats de begeleiding uitvoert.
  • wie je praktijkopleider is.
  • wie je bpv-docent is.
  • welke opleiding je volgt.
  • de begin- en einddatum van je BPV.
  • om hoeveel uur je BPV gaat.

Als je wisselt van werkgever of stageplek, dan heb je ook een nieuwe POK nodig.

POK voor voltijd (BOL) studenten
Je POK geldt zolang je stage loopt, dus meestal een paar maanden. Je moet een voldoende halen voor je stage om je diploma te halen. Ben je 16 jaar of ouder als je gaat stage lopen? Dan ben je bevoegd om zelf de POK te ondertekenen.

POK voor deeltijd (BBL) studenten
De POK geldt voor de duur van je opleiding, zolang je werkt bij hetzelfde leerbedrijf. Verander je tijdens je opleiding van leerbedrijf? Dan krijg je ook een nieuwe POK. Je POK wordt ondertekend door jou, het leerbedrijf en de school.

Digitaal ondertekenen van de POK
Je ontvangt de POK in je Deltion e-mailadres. Via een link in de mail kun je de POK digitaal ondertekenen. Je ondertekent door met de muis een ‘krabbel’ te zetten (bij touchscreen met de hand).  Nadat je handtekening is geplaatst verstuur je met één druk op de knop de POK retour. Je stagebedrijf ontvangt gelijktijdig dezelfde e-mail. Zodra de POK door jou en je stagebedrijf is ondertekend ontvangt je per e-mail de digitaal ondertekende POK.

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!