Financieel spreekuur

Heb je vragen over geld? Hulp nodig bij het betalen van je studie? Kom langs op het Financieel Spreekuur. Dan kijken we samen met jou naar de verschillende mogelijkheden. Je kunt op maandag- en woensdagmiddag terecht op het Financieel Spreekuur.

Door de corona maatregelen is ons spreekuur gesloten en kan er geen fysieke afspraak gemaakt worden. Wel kan er een telefonische afspraak ingeboekt worden op maandag- en woensdagmiddag door te bellen naar het SSC op 038-8503000.

Heb je geldproblemen?
Lukt het je niet om je rekeningen te betalen? Heb je schulden? Meld je aan voor het Financieel Spreekuur. Onze adviseurs maken een compleet plaatje. Wat komt er aan geld binnen en wat geef je uit? We bieden hulp bij het bevriezen of terugbetalen van je schulden. En je leert hoe je zelf het overzicht houdt. Zo kun je je studie gewoon betalen en hoef je niet te stoppen.

Je studie betalen
Hebben jij of je ouders moeite met het betalen van je studie? Er zijn manieren om te helpen. Kom langs op Financieel Spreekuur. We bekijken dan hoe we kunnen helpen.

Kopen van verplichte leermiddelen
Vallen de kosten van boeken, licenties, je laptop of werkkleding hoog voor je uit? En ben je bang dat je het allemaal niet kunt betalen? Je kan onder onderstaande drie voorwaarden een beroep doen op een wettelijke financiƫle regeling voor de verplichte leermiddelen:

  • Je bent bij de start van het schooljaar jonger dan 18;
  • Je staat ingeschreven voor een voltijd opleiding (BOL);
  • Het inkomen van je ouders is onder de 130% van de bijstandsnorm. Voor gehuwden of samenwonenden is dit onder de €1903,14 per maand. Voor alleenstaande ouders onder de €1332,18 per maand.

Let op! Deze bedragen veranderen elk jaar. En je kunt geen gebruikmaken van het budget voor reiskosten of excursies.

Hoe vraag je ondersteuning aan?
Vul het aanvraagformulier tijdelijke regeling voorziening leermiddelen 2021-2022 in. Koop nog niets, totdat je zeker weet of je steun krijgt. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan bestel je volgens de ontvangen instructies zelf of samen met de begeleider leermiddelen, zoals een laptop en boeken.

Regels voor het lenen van leermiddelen
Is de regeling goedgekeurd? Je mag leermiddelen lenen, zoals een laptop, boeken of werkkleding. Deze hoef je dan niet zelf te kopen. De leermiddelen zijn van het Deltion College. Je leent de spullen, totdat:

  • je je diploma haalt. Daarna mag je de leermiddelen allemaal houden.
  • je stopt met je opleiding. Dan moet je alle spullen teruggeven.
  • je van opleiding verandert. Je mag je laptop houden. De rest lever je in.

18 jaar of ouder?
Als je ouder bent dan 18 jaar kun je studiefinanciering aanvragen. Dit krijg je namelijk als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent. Om studiefinanciering te krijgen, volg je een voltijdopleiding (BOL). En je hebt de Nederlandse nationaliteit, komt uit de EU of hebt een geldige verblijfsvergunning. Lees meer over studiefinanciering.

Vakgereedschap kopen of lenen?
Voor sommige opleidingen heb je gereedschap nodig. Voor een koksopleiding zijn bijvoorbeeld messen nodig. Wanneer je dit niet kunt betalen, leen je ze van school. De gereedschappen blijven dan wel van het Deltion College.

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!