Stages en leerplekken

Onze mbo-studenten leren voor een groot deel in de praktijk. Dit heet beroepspraktijkvorming (BPV). Het is de moeite waard om een erkend leerbedrijf te zijn of worden voor mbo-studenten. Jij haalt gemotiveerde arbeidskrachten in huis. Zij leren in jouw bedrijf de kneepjes van het vak.

Stage of leerplek?
In de beroepspraktijkvorming (BPV) is er verschil tussen stages en leerbanen. Een voltijdstudent (BOL) loopt stage. Een deeltijdstudent (BBL) komt bij je in dienst, verdient een salaris en krijgt studiekostenvergoeding.

  • BOL
    Studenten in de voltijd beroepsopleidende leerweg (BOL) lopen 20% tot 80% van hun studie stage. De duur, leerdoelen en vorm zijn afhankelijk van de opleiding en de inhoud van het leerjaar.
  • BBL
    Studenten in de deeltijd beroepsbegeleidende leerweg (BBL) combineren leren en werken. In de praktijk staan studenten 60% tot 80% van hun tijd op de werkvloer tijdens hun studie. Ze zijn in loondienst en gaan één of twee dagen per week naar school.


Praktijkovereenkomst digitaal ondertekenen
Samen met Deltion en de student sluit je een Praktijkovereenkomst (POK) af. Hierin staan afspraken vastgelegd. De POK wordt door alle partijen (student, Deltion en leerbedrijf) digitaal ondertekend. Bekijk de flyer 'Digitaal ondertekenen' voor meer informatie.

Praktijkopdrachten voor studenten
Heb je een goed idee voor een praktijkopdracht voor studenten? Maar valt dat idee buiten je mogelijkheden om een volledige stage aan te bieden? Neem dan contact op met het Praktijkloket van Deltion.

Veelgestelde vragen voor BPV-bedrijven

Veelgestelde vragen

Contact Studenten SuccesCentrum