Begeleiding

Op Deltion willen we het beste uit je halen. Als jij doet wat je leuk vindt, is de kans het grootst dat jij je diploma haalt. Maar gaat het even niet zo lekker? Dan kun je op hulp rekenen. Met welk probleem je ook zit: jij krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Passend onderwijs
Laat bij je aanmelding weten of je extra begeleiding nodig hebt. Het Deltion College biedt namelijk passend onderwijs. Dat moeten we wél van te voren even weten. Als duidelijk is welke hulp je nodig hebt, maken we een begeleidingsplan voor je.

Hulp bij studie- en beroepskeuze
Weet je even niet meer of je je studie nog wel leuk vindt? Weet je niet wat je later wilt worden? Of twijfel je over een vervolgstudie? De loopbaanbegeleiders helpen je verder. Samen kijken we naar jouw interesses en talenten. Daarna bekijken we welke opleidingen en beroepen hier goed bij passen. Lees meer over loopbaanbegeleiding.

Hulp bij leerproblemen
Lukt het je niet goed om te leren? Problemen met jezelf concentreren? Heb je misschien ADHD of ADD? Onze begeleiders praten met je en voeren soms een paar tests uit. Daarna geven ze tips over hoe jij je studie het beste kunt aanpakken.

Hulp bij sociale problemen
Als het thuis even niet zo lekker gaat. Of je zit even niet lekker in je vel. Daardoor kun je vastlopen in je studie. Klop dan vooral aan bij de begeleiders van Deltion. Zij helpen je verder.

Hulp bij geldproblemen
Lukt het je niet om je studie te betalen? Je hebt in sommige gevallen recht op financiële steun. Kom langs op het Financieel Spreekuur. Niet alleen jij kunt hier terecht, maar ook je ouders. De begeleiders van Deltion bekijken welke mogelijkheden er zijn voor jou of je ouders. Lees meer over het Financieel Spreekuur.

Volg een training
Ben je soms bang om niet te slagen? Of zou je wat meer voor jezelf willen opkomen? Volg een training. Je krijgt er meer zelfvertrouwen van! Je leert dat je best wat meer op jezelf mag vertrouwen en dat je veel meer kan dan je misschien denkt. Na de training weet je hoe je omgaat met lastige situaties.

Coach4More

Soms weet iemand van buiten het Deltion College veel beter wat jij nodig hebt dan onze eigen begeleiders. Omdat ze een beroep hebben met speciale kennis en ervaring. Bijvoorbeeld een verpleegkundige, een directeur van een garagebedrijf of een bankmedewerker. Iemand uit de praktijk kan jou vaak goed helpen. Een Coach4 More helpt je keuzes te maken, een betere balans te vinden tussen werk en privé en stimuleert je om je studie af te maken. Een coach past goed bij jou. Hij of zij komt speciaal voor een afspraak met jou naar het Deltion.

Zelf coach worden?
Kun je goed luisteren? Ben je kritisch, maar wel objectief? En wil je (jonge) studenten motiveren en helpen groeien? Meld je aan als Coach4More. Het is belangrijk dat je verbonden voelt bij het mbo-onderwijs, je studenten kunt laten reflecteren en je zelf goed in balans bent. Het Deltion College ondersteunt je bij het coachen. Het Studenten SuccesCentrum staat voor je klaar. Daarnaast houden we inhoudelijke bijeenkomsten. Woon je niet in Zwolle? Dan krijg je een reiskostenvergoeding. Meer weten of aanmelden? Mail naar coach4more@deltion.nl.

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!