Stagelopen in het buitenland

De wereldwijde Coronapandemie heeft momenteel helaas veel impact op de mogelijkheden om vanuit jouw studie fysiek de grens over te gaan. Veel bestemmingen zijn op dit moment uitgesloten of erg onzeker. In het schooljaar 2020-2021 zijn internationale stages slechts in uitzonderlijke gevallen toegestaan.

Daarom is onderstaand aanbod momenteel niet geheel realiseerbaar. We hopen met elkaar dat de situatie snel weer gaat verbeteren. Gelukkig kun je ook ‘Internationaliseren @ home’. Dit biedt jou de mogelijkheid om toch actief te (blijven) werken aan jouw internationale vaardigheden!


-----------------------------------------------------------------------------------------

Heb je een mbo-studie op het oog? En wil je stagelopen in het buitenland? Dan zit je goed op het Deltion College! Als jij naar het buitenland wilt voor je stage (BPV), dan helpt Deltion je verder. Je kunt bijvoorbeeld naar Duitsland, Portugal, China, België, Spanje, Polen en zelfs Aruba. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw stage in het buitenland.

International studies
De wereld wordt steeds kleiner, zeggen we wel eens. Bij Deltion vinden we internationaliseren daarom heel belangrijk. Wil jij later in het buitenland werken? Of kom je in je beroep in contact met veel verschillende talen en culturen? Dan kun je bij Deltion ook International Studies volgen. Deze opleidingen zijn tweetalig en je diploma is ook in het buitenland geldig.
Lees meer over internationalisering.

Waarom stagelopen in het buitenland?

  • Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je zelfvertrouwen, zelfstandigheid en flexibiliteit een boost.
  • Werkgevers vinden internationale ervaring een pré.
  • Je verbetert je talen.
  • Je leert beter met verschillende culturen omgaan. Ook leer je je eigen cultuur beter kennen.

Hoe werkt stagelopen in het buitenland?
Laat je studieloopbaanbegeleider weten dat je wilt stagelopen in het buitenland. Hij of zij kijkt wat er voor jou mogelijk is. Daarna begint de voorbereiding en organisatie van jouw stage in het buitenland.

Meer informatie over stagelopen in het buitenland

  • Wilweg: alle informatie over een stage, uitwisseling of werken in het buitenland.
  • Stagemarkt: 185.000 erkende leerbedrijven in Europa.
  • Europlacement: informatie over stages wereldwijd.
  • Europass: maak je Europees cv.
  • Go-Europe: alles over werken en leren in Europa.

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!