Van havo naar mbo

Heb jij een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4? En denk je aan een overstap naar het mbo? Of heb jij je havodiploma op zak en wil je een praktijkgerichte vervolgopleiding? Of kun je geen hbo-opleiding vinden die bij je past? Het Deltion College heeft volop mogelijkheden voor havo-leerlingen. Met of zonder diploma.

Vijf redenen om van havo naar mbo te gaan

  1. Meer aan het werk en minder in de boeken. Op het mbo leer je vooral door te dóen. In de praktijk, met mensen uit de praktijk. Tijdens je opleiding werk je, of je loopt stage(s) in een bedrijf. Zo ontdek je of dat beroep écht bij je past.
  2. Jij weet heel goed wat je wilt worden. Sommige beroepen leer je niet op het hbo. En wel op het mbo. Of misschien wel beter op het mbo.
  3. Doorleren op het hbo. Heb je straks een mbo-diploma op niveau 4? Dan weet je uit je stages en praktijkvakken al hoe het vak er écht uit ziet. Je hebt dus een voorsprong tijdens je vervolgopleiding op het hbo.
  4. Extra uitdaging naast je opleiding. Wil je nét wat méér tijdens je mbo-opleiding? Dat kan. Bijvoorbeeld met vakwedstrijden, stage in het buitenland of extra keuzedelen.
  5. (Bijna) gegarandeerd een baan. Van de zorg tot de techniek, en van de horeca tot het onderwijs: bedrijven staan te springen om vakmensen uit het mbo. Met een mbo-diploma heb je goud in handen. Je kunt meestal meteen aan de slag!

Met overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 kun je zó door naar het mbo. Je kunt daar kiezen uit alle opleidingen op niveau 4.

En als je wilt, kun je bij veel opleidingen ook flexibel instromen gedurende het schooljaar. Veel opleidingen starten namelijk twee of vier keer per jaar. Je hoeft dan niet tot het begin van het schooljaar te wachten.

Met havo-diploma
Heb jij (bijna) je havo-diploma? Dan kun je via een (individueel) maatwerktraject een niveau 4 opleiding vaak sneller afronden dan de standaard studietijd die er voor staat. Dit kan onder andere bij:

Aan de hand van je vakkenpakket en persoonlijke eigenschappen wordt bij de intake de mogelijke opleidingsduur bepaald.

Heb jij gevoel voor taal? Wil jij beter worden in Engels? Of wil je jouw kansen op een baan in het buitenland vergroten? Kies dan voor een tweetalige opleiding bij Deltion! Dan heb je straks niet alleen je mbo-diploma op niveau 4, maar ook een internationaal erkend diploma of certificaat. Met deze diploma’s op zak kun je trouwens ook soepel door naar het hbo.

Deltion biedt onderstaande tweetalige opleidingen:

Je havo-diploma halen op het Deltion Sprint Lyceum
Het Deltion College biedt versnelde opleidingen vmbo-tl, havo en vwo onder de naam Sprint Lyceum (dag- en avondonderwijs). Is het op je VO-school om welke reden dan ook niet gelukt, maar wil je toch nog je havo-diploma halen? Schrijf je in bij het Deltion Sprintlyceum. Je haalt dan je havo-diploma in één of twee jaar. Je leert overdag of ’s avonds. Dit klinkt pittig, maar je krijgt heel veel begeleiding.

Veelgestelde vragen

Contact Studenten SuccesCentrum