Groei Vooruit

Naam regeling: Groei Vooruit
Bedoeld voor: Werknemers en particulieren
Subsidie verstrekker: Ontwikkelfonds Zwolle
Hoogte subsidie bedrag: Minimaal € 250,- maximaal € 5000,-
Aanvragen ( per email ) bij: https://groeivooruit.nl/contact/
Aanvraagperiode: Onbepaald
Webadres: https://groeivooruit.nl/

Ben jij op zoek naar een andere baan of functie? Ben je momenteel werkloos en is het moeilijk in jouw branche weer aan de slag te komen? Vind je het belangrijk om weer te gaan leren en zo een nieuwe uitdaging te vinden in jouw loopbaan? Loop je tegen de kosten aan van een nieuwe opleiding? Dan is hier je kans!

Je kunt met de subsidie “Groei Vooruit” van het Ontwikkelfonds Zwolle gratis een opleiding doen. De kosten van je opleiding worden tot maximaal € 5000,- helemaal vergoed. Dus als je een stap wilt zetten, moet je het nu doen!

Hoe werkt het:
Jouw opleiding start met een gesprek met een loopbaancoach van Groei Vooruit. Je kunt in contact komen met deze loopbaancoach door een email te sturen naar: https://groeivooruit.nl/contact/

De loopbaancoach maakt binnen drie weken na jouw email een afspraak met je voor een gesprek. Het kan zijn dat er twee of drie gesprekken nodig zijn. Tijdens deze gesprekken verken je met jouw loopbaancoach waar jouw beste kansen liggen. Hierbij wordt natuurlijk uitgegaan van jouw werkervaring , kennis en expertise maar zeker ook jouw belangstelling en motivatie.
Zodra jouw toekomstplaatje helder is, weet je ook welke opleiding je het beste kan doen. Samen met de loopbaancoach ga je deze opleiding dan ook aanvragen. De opleiding moet gegeven worden door een erkend opleidingsbedrijf ( zoals het Deltion College ) De loopbaancoach zorgt ervoor dat de kosten van jouw opleiding betaald worden door “Groei Vooruit” van het Ontwikkelfonds Zwolle. Samen met de opleider wordt afgesproken per wanneer je de opleiding kan starten.

Wat zijn de voorwaarden:
- Je woont in een van de 22 gemeenten die bij de regio Zwolle horen.
- Je kunt een opleiding niet op een andere manier betalen ( zoals met het opleidingsbudget van het UWV als je in de WW zit)
- De opleiding wordt gegeven door een erkende opleider.
- Je start de opleiding uiterlijk 6 maanden nadat je te horen hebt gekregen dat je de subsidie ook echt krijgt.

Praktijkvoorbeeld:
Stel dat je al jaren in een metaal bedrijf hebt gewerkt, waar je telkens weer met deadlines moest werken om de commerciële doelstellingen te halen. Je bent je gaan afvragen of dit werk je nog wel langer gelukkig maakt. Misschien verdien je wel goed, maar ben je er eigenlijk niet blij mee. Tijdens de weekenden zet je je in als coach bij de sportvereniging. Dat vindt je altijd heel leuk om te doen. Je merkt dat het je gelukkig maakt.
Je bedenkt dat een beroep waarin je omgaat met mensen misschien beter bij je past. Maar welk beroep is dat dan?
Je meld je aan bij Groei Vooruit. Tijdens de kennismaking met de loopbaancoach vertel je over je twijfels in je huidige werk en je wensen voor de toekomst. In de volgende sessies laat de loopbaancoach jou verschillende testen doen en bespreekt met jou de uitkomsten.
Langzamerhand blijkt dat het beroep van jobcoach jou veel beter past in deze fase van jouw leven.
Samen met de loopbaancoach zoek je de juiste opleiding uit en meld je je aan. De loopbaancoach regelt voor jou de financiering door de subsidie aan te vragen bij Groei Vooruit.
Zodra de subsidie is toegekend, start jij met jouw opleiding en neem jij de regie over jouw eigen toekomst.