Internationalisering

De wereldwijde Coronapandemie heeft momenteel helaas veel impact op de mogelijkheden om vanuit jouw studie fysiek de grens over te gaan. Veel bestemmingen zijn op dit moment uitgesloten of erg onzeker. In het schooljaar 2020-2021 zijn internationale stages slechts in uitzonderlijke gevallen toegestaan. 

Daarom is onderstaand aanbod momenteel niet geheel realiseerbaar. We hopen met elkaar dat de situatie snel weer gaat verbeteren. Gelukkig kun je ook ‘Internationaliseren @ home’. Dit biedt jou de mogelijkheid om toch actief te (blijven) werken aan jouw internationale vaardigheden!  


 ------------------------------------------------------------------------------------------

Je zult in jouw werkende- en privéleven altijd te maken krijgen met verschillende landen en culturen. Om daar meer over te leren en te ervaren kun je bij Deltion kiezen uit allerlei internationaliseringsactiviteiten. Gewoon op school en door zelf letterlijk de grens over te gaan. 

Stagelopen in het buitenland

Bij de meeste opleidingen aan het Deltion College kun je stagelopen in het buitenland. We kunnen je een stage aanbevelen in Berlijn, Birmingham, Barcelona en Helsinki. Maar je kunt met jouw opleiding misschien wel op meer plekken terecht, in Europe en daarbuiten. Lees meer over stagelopen in het buitenland.

Studiereizen of internationale uitwisseling 
Bij veel opleidingen kun je op studiereis of uitwisseling naar het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een Duitse school, waarbij je een dag ervaart hoe het eraan toegaat op een Duitse school. Ook zijn er klassen die langer weggaan, bijvoorbeeld twee weken naar Madrid om daar ter plekke studieopdrachten uit te voeren.

Tweetalig Onderwijs
Het Deltion is één van de weinige mbo’s die tweetalige opleidingen aanbiedt. Je kunt kiezen uit deze tweetalige studies.


Cambridge en Goethe certificaat 
Heb je een talenknobbel? Je kunt dan lessen in moderne vreemde talen volgen en twee extra diploma’s halen. Het Cambridge (Engels) en/of Goethe (Duits) certificaat. Deze diploma’s geven aan dat jij goed bent in vreemde talen. Ook zijn ze erkend in het buitenland. Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar internationaloffice@deltion.nl.

Internationaal online uitwisselen 
Steeds meer opleidingen bieden de mogelijkheid om samen met een buitenlandse klas online samen te werken. Zo krijg je een kijkje in het leven van studenten in een ander land en werk je samen aan opdrachten. Hartstikke leuk en waardevol!

Culturele diversiteit 
Binnen Deltion worden regelmatig evenementen voor en mét jou georganiseerd waarin andere landen en culturen centraal staan. Samen eten, muziek en teambuilding staan daarbij centraal. We brengen daarbij ook de verschillende culturen binnen Deltion nader met elkaar in verbinding. Ook in de lessen wordt er aandacht besteed aan (culturele) diversiteit, bijvoorbeeld binnen het vak Burgerschap.

Meer weten? 
Download dan de brochure of kijk eens bij de veelgestelde vragen.

 

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!