Internationalisering

In je werk en privéleven heb je altijd te maken met verschillende landen en culturen. Om daar méér over te leren en te ervaren, kun je bij Deltion kiezen uit allerlei internationale activiteiten. Gewoon op school, maar ook door zelf letterlijk de grens over te gaan. Bekijk de video, en lees onder de video méér over de mogelijkheden die je hebt op Deltion.


Stagelopen in het buitenland
Bij de meeste Deltion-opleidingen kun je stagelopen in het buitenland. We kunnen je een stage aanbevelen in Berlijn, Birmingham, Barcelona en Helsinki, bijvoorbeeld. Maar je kunt met jouw opleiding misschien wel op meer plekken terecht, in Europa en daarbuiten. Lees meer over stagelopen in het buitenland.

Studiereizen of internationale uitwisseling
Bij veel opleidingen kun je op studiereis of uitwisseling naar het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een Duitse school, waarbij je een dag ervaart hoe ze daar lesgeven. Ook zijn er klassen die langer weggaan. Bijvoorbeeld twee weken naar Madrid om daar studieopdrachten te doen.

Tweetalig onderwijs
Deltion is één van de weinige mbo’s waar je een tweetalige opleiding kunt doen.

Bij de tweetalige opleidingen van het Deltion College wordt ongeveer de helft van de lessen in het Engels aangeboden, is er veel aandacht voor internationale oriëntatie en kun je als student kiezen uit een ruim aanbod aan internationaliseringsactiviteiten. Denk hierbij aan internationale uitwisselingen, stages of studiebezoeken en (online) samenwerkingsprojecten.

Doordat je een vreemde taal spreekt en veel ervaring hebt met internationale stages en projecten, ben je met een tweetalige opleiding goed voorbereid op de internationaal georiënteerde arbeidsmarkt. En als je wilt, stroom je met een tweetalige opleiding makkelijker door naar een tweetalige hbo-opleiding. Deze variant vraagt iets extra’s van je. Daardoor heb je in het werkveld en in het hbo een streepje voor op studenten die een reguliere opleiding hebben gevolgd.

Je kunt kiezen uit de volgende tweetalige studies.


Cambridge en Goethe certificaat
Heb je een talenknobbel? Dan kun je lessen in moderne vreemde talen volgen en twee extra diploma’s halen: het Cambridge (Engels) en/of Goethe (Duits) certificaat. Met deze diploma’s toon je aan dat jij goed bent in vreemde talen. Ook zijn ze erkend in het buitenland. Meer weten of aanmelden? Mail het International Office.

Internationaal online uitwisselen
Steeds meer opleidingen laten je met een buitenlandse klas online samenwerken. Zo krijg je een kijkje in het leven van studenten in een ander land en werk je samen aan opdrachten. Hartstikke leuk en waardevol!

Culturele diversiteit
Binnen Deltion zijn regelmatig evenementen, die draaien om andere landen en culturen. Samen eten, muziek maken en teambuilding staan daarbij centraal. We brengen ook de verschillende culturen binnen Deltion met elkaar in verbinding. Ook in de lessen besteden we aandacht aan (culturele) diversiteit, bijvoorbeeld binnen het vak Burgerschap.

Meer weten?
Download dan de brochure of kijk eens bij de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Contact Studenten SuccesCentrum