Technisch Specialist Autotechniek - International Motorsport Studies

Technisch Specialist Autotechniek - International Motorsport Studies

BOL Opleiding Niveau 4

Sleutelen aan auto’s, aansturen van monteurs en contact met klanten of rijders? Na de opleiding Technisch Specialist Autotechniek - International Motorsport Studies doe jij het allemaal. Je spoort storingen op en herstelt ze. Ook repareer en onderhoud je auto’s. Na deze internationale opleiding heb je je mbo-diploma én het internationaal erkende Pearson BTEC Diploma in Vehicle Technology Motorsports.

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg Startdatum Duur Kosten
BOL 1 augustus 2024 4 jaar €1.419,-
+ overige kosten
BOL
Startdatum Duur Kosten
1 augustus 2024 4 jaar €1.419,-
+ overige kosten

Meer informatie

Kies een leerweg:

Over deze opleiding

Volg je deze internationale BOL-opleiding dan ga je vijf dagen per week naar school. Ook volg je enkele stages. Je leert onderhoud en reparaties uitvoeren aan standaard, hybride, autosport en elektrische auto’s Ook leer je complexe storingen opsporen. Je volgt praktijk- en theorievakken zoals Elektrotechniek, Motoren, Voertuigentechniek en praktijklessen in diagnose stellen. Alle praktijkvakken zijn gericht op de autosport. Deltion beschikt over een werkplaats met de nieuwste apparatuur. Ook hebben we een eigen Rallyteam, je maakt ook kennis met de karts, rally en racesport.

Op basis van een motivatiebrief en CV waaruit jouw motivatie voor de opleiding en passie voor de motorsport blijkt, vindt een voorselectie plaats. Deze motivatiebrief stuur je naar: mobiliteitenlogistiek@deltion.nl o.v.v. motivatiebrief Internationale motorsport studies.
*De intakeprocedure kan afwijken als gevolg van de RIVM maatregelen

Stages

Je gaat vijf dagen in de week naar school, ook loop je meerdere stages. We raden je aan om deze stages bij verschillende bedrijven te volgen. Zo krijg jij een goed beeld van het beroep waarvoor jij leert.

Kosten

 • Lesgeld (vanaf 18 jaar) €1.419,- per leerjaar
 • Kosten internationale opleiding en diploma € 450 voor vier jaar
 • Voor (internationale) excursies wordt een eigen bijdrage gevraagd

Meer weten over tegemoetkoming en studiefinanciering.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Het opleidingsteam informeert je over de mogelijkheden bij de start van je opleiding. 

Past deze opleiding bij jou?

Je bent goed in Nederland en Engels
Je bent zelfstandig en verantwoordelijk
Je bent nauwkeurig en creatief
Je bent technisch en hebt analytisch vermogen

Dit wordt jouw vakkenpakket

Motorsport Workshop Practices
Besturingssystemen
Veiligheidssystemen
Alternatieve aandrijvingen
Thermodynamica
Comfortsystemen
Mechanisch en elektro practicum
Motormanagement systemen
Praktijk in de autosportwerkplaats
Keuzedelen
Engels
Nederlands
Rekenen
Loopbaan / Burgerschap
Sport (keuzeprogramma)

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

Voor toelating tot deze opleiding dien je aan (minimaal) één van onderstaande voorwaarden voldoen:
 • Je hebt al een van deze diploma’s: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.
 • Je bezit een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
 • Bij doorstroom vanuit vmbo Zorg en Welzijn, Economie of Landbouw naar mbo techniek is één van de examenvakken wiskunde of natuur- en scheikunde 1 vereist.
 • Je moet voor het vak Engels minimaal een 7 hebben gescoord op je diploma. Op het moment van de intake kun je laten zien hoe je er voor staat wat betreft het vak Engels.

 • Op basis van een motivatiebrief en CV waaruit jouw motivatie voor de opleiding en passie voor de motorsport blijkt, vindt een voorselectie plaats. Deze motivatiebrief tezamen met je CV stuur je vóór 1 april naar: mobiliteitenlogistiek@deltion.nl o.v.v. motivatiebrief Internationale motorsport studies.
 • Uit de binnengekomen brieven selecteren we in na 1 april een groep studenten om deel te nemen aan de intake voor deze opleidingsvariant. Geselecteerde studenten ontvangen na 1 april z.s.m. een uitnodiging voor de – verplichte - intake. Aan de hand van de intake wordt overgegaan tot definitieve plaatsing bij deze opleidingsvariant.
 • Niet geselecteerde studenten ontvangen een uitnodiging voor de intake van de opleiding Technisch Specialist Autotechniek.

 • Tijdens de intake voer je een aantal individuele opdrachten en een groepsopdracht uit. In die opdrachten zijn de volgende competenties verwerkt: samenwerken, creativiteit, nauwkeurigheid, reflectief vermogen, zelfstandig werken en technisch en analytisch vermogen. Deze competenties zijn nodig voor de uitoefening van het beroep. Terwijl jij met de opdrachten aan de slag bent, bekijken leraren van de opleiding in hoeverre jij die competenties beheerst of kunt ontwikkelen. Op grond van wat jij laat zien, beoordelen de leraren of je in aanmerking komt voor een opleidingsplek in de internationale variant.
 • Na afloop van de intake hoor je of je mag starten in de internationale variant van de opleiding of dat je een plaats krijgt op de reservelijst. Wanneer je niet geplaatst wordt in de internationale variant heb je recht op een plek in de reguliere opleiding “Technisch Specialist Autotechniek”.
 • Leerlingen die wel een motivatiebrief geschreven hebben maar niet-geselecteerd zijn voor de intake voor de internationale opleiding, ontvangen automatisch een uitnodiging voor een intake bij de reguliere opleiding.

De opleiding & studenten in beeld

"Het Deltion Rallyteam is nu een volledige opleiding! "

International Motorsport Studies

Veelgestelde vragen

Contact Studenten SuccesCentrum

Nog eens nalezen?

Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!

Download de digifolder