Duurzaamheid

Samen op weg naar een duurzamer Deltion College
Het College van Bestuur heeft haar handtekening gezet onder het convenant met de 17 Substainable Development Goals. Zo willen we steeds bewuster stappen zetten op weg naar een duurzaam Deltion College. Dit gaat niet van de ene op de andere dag. Maar het heeft zeker onze aandacht. Samen met die van onze studenten, collega’s en samenwerkingspartners.

Groene campus
Ons gebouw (de campus) bevat al veel duurzame elementen. Zo hebben we een warmte-koudeopslag onder het gebouw voor verwarming en koeling van de panden. De toiletten worden gespoeld met regenwater - het grijswatersysteem. Het regenwater wordt opgeslagen in de buffervijver voor de hoofdingang. Het 'groene' (met planten begroeide) dak van onze parkeergarage helpt bij de bestrijding van overlast door zware buien. Daarnaast heeft Deltion met de gemeente Zwolle afgesproken dat we samen onderzoeken of aansluiting op het warmtenet wat betreft techniek en kosten haalbaar is voor Deltion (geothermie).

Duurzame bedrijfsvoering
Ook in de bedrijfsvoering van Deltion is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Zo koopt Deltion goederen en diensten duurzaam in. Het effect op people, planet en profit maakt standaard deel uit van onze aanbestedingsprocedures. Zo zijn onze koffiemachines gemaakt van 95% afbreekbaar materiaal. Daarnaast gebruiken we veel ledverlichting met bewegingssensoren, en scheiden we ons afval waar mogelijk.

Duurzaamheid in het onderwijsprogramma
In onze opleidingen komt duurzaamheid steeds meer aan bod. Bijvoorbeeld projecten rond duurzame mode voor onze modestudenten. Of circulair bouwen, waarbij studenten van de bouwopleiding gerecyclede bouwmaterialen moeten gebruiken. Of een waterstofproject met derdejaars autotechnici. Zo laten we studenten kennismaken met andere energiebronnen.

Repair Café Deltion
Deltion heeft een eigen Repair Café waarmee we een steentje bijdragen aan een duurzame en circulaire economie. Waarom spullen en kleding weggooien, als ze na een eenvoudige reparatie weer prima te gebruiken zijn? Door reparaties besparen we geld en kostbare grondstoffen.