Procestechniek/Smart processing

Denk je aan Procestechniek dan denk je aan de maakindustrie. Machines, installaties en personeel werken altijd samen, zodat (chemische) processen kunnen blijven draaien. Om dat zo te houden, bedien je machines en installaties en bewaak je geautomatiseerde processen. Zo hou jij alles in beweging.

Elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek, in de procestechniek komen al deze onderdelen samen. Als (allround) operationeel technicus kom je het dus allemaal tegen in je werk, waar je ook aan de slag gaat: in de kunststofverwerkende industrie, in de afvalverwerking, in de voedingsindustrie of bijvoorbeeld in de energiesectoren. Steeds vaker zie je dat processen gedigitaliseerd worden, de industrie 4.0.

De productie gaat dag en nacht door. Ondertussen controleer en test je meet- en regelsystemen, en je stelt ze in. Daarbij maak je gebruik van de meest geavanceerde technologieën. Bijvoorbeeld: drones voor inspectie op hoogte en tablets om machines in te stellen. Je verricht reparaties, adviseert en rapporteert over wijzigingen in de apparatuur, stelt samen met de technische dienst of collega’s onderhoudsschema's op en bepaalt welke onderdelen in voorraad moeten zijn. Storingen pak je op een logische wijze aan. Een vakgebied en baan vol afwisseling dus. Echt wat voor jou!

Ontdek Procestechniek via het speciale mini-magazine! Bekijk hem hier!

Uitgelichte opleidingen & cursussen

Daarom kies je voor Deltion

Internationaal karakter

Leer zonder grenzen aan het Deltion. Volg één van de tweetalige opleidingen of loop stage in het buitenland.

250 opleidingen onder 1 dak

Je hebt een ruime keuze aan opleidingen! Voor jong én oud, in vele branches, voltijd en deeltijd én op ieders niveau.

Maatwerk voor bedrijven

We werken volgens het principe ‘Een leven lang ontwikkelen’. Samen met bedrijven stellen we opleidingstrajecten op. Helemaal op maat.

Persoonlijk contact & begeleiding

We zijn een grote school, maar met een persoonlijk karakter. Als student krijg je de begeleiding die je nodig hebt.

Kun jij dit afvinken? Dan is dit de richting voor jou!

Je bent zelfstandig en stressbestendig
Je ziet kansen, geen obstakels
Je kan logisch nadenken
Van moeilijke situaties kun jij iets eenvoudigs maken

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!