Baanbrekend: onderwijs van de toekomst

Deltion is een organisatie waar leren, een leven lang, centraal staat. Samen met studenten, medewerkers en het werkveld verkennen wij continue de mogelijkheden om ons onderwijs te verbeteren. Voor nu, maar ook voor op de langere termijn. Het onderwijs van ‘overmorgen’ van Deltion in 2032.
Het traject Baanbrekend ondersteunt medewerkers in het denken over de toekomst van het onderwijs. ​​​​​​​Dit doen wij omdat de wereld steeds sneller verandert. Wij geloven dat we moeten investeren in denkers, dromers en doeners om geheel Deltion te inspireren met hun toekomstscenario’s.
 
Het doel van Baanbrekend is om vanuit toekomstscenario’s te verbeelden en te experimenteren over hoe ons onderwijs zich zou kunnen ontwikkelen. Vanuit deze scenario’s het experiment aangaan en de lessen die we daaruit leren als inspiratie voor vandaag en morgen te gebruiken. 
Baanbrekend gaat over de periode 2023-2032 en dus over een toekomst waarvan niemand weet hoe die eruit ziet. Het leuke is, dat Baanbrekers de ruimte hebben om deze onzichtbare toekomst een beetje zichtbaarder te maken. Tijdens bijeenkomsten gaan de baanbrekers deze toekomst onderzoeken vanuit diverse perspectieven en invalshoeken. Zij delen hun inzichten en ontwikkeling met de organisatie. Tijdens onze creatieve sessies is er ruimte voor dialoog, brainstormen, projecten uitdenken en vormgeven. Er is ruimte voor onderzoek en experimenteren.
 
Uitgangspunten

  • We nodigen uit tot creativiteit en dwarsdenken
  • We experimenteren vanuit vertrouwen en niet weten
  • We delen eigenaarschap en verantwoordelijkheid
  • We leren door te reflecteren en door het delen van ons proces
  • We maken de toekomst door het samen te doen

 
Meer informatie? Stuur dan een mail naar baanbrekend@deltion.nl