Hybride docentschap

Werken in het bedrijfsleven én als docent? Dat kan als hybride docent!

Ben jij enthousiast over jouw werk en jouw vakgebied? En wil jij toch graag eens wat meer afwisseling of verdieping? Vind jij het leuk om jouw kennis en ervaring te delen met een jongere generatie? Wellicht is het Hybride docentschap dan iets voor jou.

Als hybride docent combineer je de uitoefening van jouw vak met lesgeven binnen het onderwijs. Je levert een bijdrage aan de actualisatie van het onderwijsaanbod en kijkt over jouw eigen grenzen heen. Je weet het onderwijs én het bedrijfsleven te verrijken.
Een mooie functiemix dus, waarin afwisseling, brede ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid belangrijke begrippen zijn.

Als hybride docent werk je soms in een baan van enkele uren. Ook is het mogelijk om één of enkele dagen als docent werkzaam te zijn. Of je zet jouw expertise in tijdens een bepaalde module. Dat combineer je dus met jouw huidige baan.

Op de pagina “Leraar of instructeur in het mbo” lees je wat de benoembaarheidseisen voor een docent zijn. Beschik jij niet over een lesbevoegdheid voor het mbo? Ook dan is het mogelijk om aangenomen te worden als hybride docent, mits jij beschikt over specifieke expertise en/of praktijkervaring:

  • Structureel is aanname mogelijk wanneer je op jaarbasis maximaal 6 uur per week als docent werkt;
  • Werk je meer dan 6 uur? Dan is een tijdelijk dienstverband van maximaal 3 jaar mogelijk.

We gaan voor een succesvolle match!