STO-project van start met eerste programma's

28 februari 2024 10:02 Nieuws
Deltion en de STO-regio's Zwolle en Meppel/Steenwijkerland startten begin schooljaar 2023-2024 het project STO-aansluiting vmbo-mbo-bedrijfsleven. Inmiddels zijn de eerste scholen van start met praktijkgerichte programma's.

In deze pilot werkt Deltion samen met vmbo-scholen en het bedrijfsleven voor een breed aanbod van keuzevakken/keuzedelen voor vmbo-leerlingen. Deltion ontwikkelde met docenten van het Thomas a Kempis College, het Carolus Clusius College en Greijdanus praktijkgerichte programma’s voor leerlingen uit de theoretische (tl) en gemengde leerweg (gl). Ook bezochten leerlingen van Talentstad inmiddels LUX038 voor onder andere laslessen.

Praktijkgericht programma
Die programma’s zijn deel van de vernieuwing van het vmbo. Scholen mogen vanaf schooljaar 2024-2025 een praktijkgericht programma aanbieden. Daarin doen leerlingen kennis en ervaring op in verschillende onderdelen van de arbeidsmarkt of samenleving. Dat doen ze met praktische, levensechte opdrachten bij of voor opdrachtgevers (bedrijven en instellingen) binnen en buiten hun school.

Bewuste keuze
Met het praktijkgerichte programma oriƫnteren vmbo-leerlingen in de gemengde en theoretische leerweg zich op hun toekomst. Zo worden ze goed voorbereid op hun overstap naar mbo of havo. Met het programma krijgen zij een beter beroepsbeeld, dat helpt in een bewuste keuze voor het vervolgonderwijs.

Wat ons en onze studenten bezighoudt