background

Gerontopsychiatrie (mbo-certificaat)

Werk je met ouderen? En wil je leren hoe je om kunt gaan met gedragsproblemen bij deze doelgroep? Dan is de cursus Gerontopsychiatrie wat voor jou. Je krijgt meer kennis over de oorzaken en hoe je hier goed op kunt inspelen.

Voor wie?

De beroepsmodule is te volgen door medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Je moet een mbo niveau 3-diploma hebben.

Inhoud

Gerontopsychiatrie is de zorg voor ouderen met psychisch problemen. Als professional wil je goed kunnen omgaan met hun problematiek, maar ze ook een veilige omgeving bieden. Tijdens de beroepsmodule leer je meer over de veel voorkomende psychiatrische aandoeningen bij ouderen.

Het programma

Via deze beroepsmodule wordt specialistische kennis aangeboden over:

  • psychiatrische problemen en oorzaken/aanleidingen;
  • gerontopsychiatrie;
  • psychiatrische ziektebeelden;
  • problemen waar je tegen aan loopt in de omgang met psychiatrische ouderen;
  • specifieke vaardigheden zoals observatie-, ondersteunings- en communicatiemethodieken.

Studietijd

Vijf bijeenkomsten in de avond en zelfstudie.

Examen

De beroepsmodule sluit je af met een examen. Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Startdatum

November 2019

Kosten

€ 595,00 per persoon (inclusief lesmateriaal)

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

aanmeldeninformatie aanvragen