Verf- & Applicatietechniek

De finishing touch, dat is waar schilders en industriële lakverwerkers voor zorgen. Want zeg nou zelf, met goed schilderwerk ziet alles er beter uit. En nog belangrijker, wat goed in de verf zit, verroest, verrot of vergaat niet. Ook al doen veel mensen hun eigen verfwerk, het is toch een heel verschil met hoe de professional het aanpakt. In deze branche gaat je verantwoordelijkheid ook verder, want naast het resultaat is ook bijvoorbeeld het milieu en de gezondheid van jou en je omgeving van belang. Als professional verwacht de klant veel van je. Ook al zijn er tegenwoordig veel moderne hulpmiddelen en technieken, schilderen is en blijft handwerk waarin nauwkeurigheid erg belangrijk is.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt:

- Entree-assistent
- Schilder
- Industrieel Lakverwerker

Nieuws


Open dagen Deltion College 30 november en 1 december 2018

De Open dagen van het Deltion College met de opleidingen Schilderen en Industriële lakverwerking van het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud in Zwolle werden goed bezocht.

Schildersbranche zoekt vrouwen!

De vraag naar vrouwelijk schilders groeit. Vrouwen hebben gevoel voor kleur en styling, weten goed in te spelen op de wensen van klanten en benaderen klanten net even anders als mannen.

Bedrijfsbezoek Hodij Coatings

Op donderdag 16 februari 2017 op bezoek geweest bij Hodij Coatings samen met de studenten van de industriële lakverwerking, waar ze uitleg kregen over kleurmaken.

Voorlichting reparatiemiddelen firma Polyfilla

Vrijdag 17 februari 2017 hebben studenten van de SchildersVakschool Zwolle een voorlichting betreffende reparatiemiddelen gekregen. In de ochtend werd de theorie besproken, 's middags konden de studenten zelf met het product kennismaken. De student met de beste reparatie werd beloond met een vochtmeter van Polyfilla.

Deltion Kampioenschappen 12-10-2016

Ruim 170 studenten van 23 mbo-opleidingen deden woensdag 12-10-2016 mee aan de Deltion Kampioenschappen. Na een spannende, leerzame en vooral intensieve dag werd ook de winnaar voor de opleiding schilderen bekend gemaakt.