background

Veiligheid

Defensie

Juist nu maak je de grootste kans om bij Defensie aan de slag te gaan door de opleiding Veiligheid & Vakmanschap te volgen. Defensie moet namelijk niet alleen bezuinigen, maar ook sterk verjongen. Defensie heeft altijd nieuw personeel nodig, immers militairen verlaten de dienst of gaan naar een vervolgfunctie. Het streven van Defensie is om het merendeel van haar nieuwe personeel te werven via Veiligheid & Vakmanschap. Studenten die de opleiding succesvol afronden, worden goedgekeurd bij Defensie en het veiligheidsonderzoek met positief resultaat doorlopen, krijgen een aanstelling als militair aangeboden.

De opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) van Defensie laat je kennismaken met de Marine, de Landmacht en de Luchtmacht en bereidt je voor op je eerste functie bij Defensie. Veiligheid & Vakmanschap kun je volgen op drie niveaus en in verschillende vakrichtingen.

Techniekpremie

Defensie ontdekken én je mbo-diploma halen: de VeVaopleiding heeft genoeg te bieden. Kies je voor een van de technische vakrichtingen Bouw, Bedrijfsautotechniek of Vliegtuigonderhoud, dan levert VeVa je zelfs nog meer op: een techniekpremie van 2500 euro bruto per jaar!

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De opleidingLeerweg / Niveau
Veiligheid & Vakmanschap - Beveiligerbol - niveau 2
Veiligheid & Vakmanschap - Bedrijfsautotechniekbol- niveau 2, 3
Veiligheid & Vakmanschap - Bouwbol - niveau 2,3
Veiligheid & Vakmanschap - Grondoptredenbol - niveau 2,3
Veiligheid & Vakmanschap - Soldaat Genie bbl - niveau 2
Leidinggeven op basis van vakmanschap bol - niveau 4

Jorieke,Student

‘Het avontuurlijke van de opleiding spreekt me aan. Ik wil graag op uitzending zodat ik iets voor mensen in andere landen kan betekenen.’