Studenten racen tijdens NK Horizon Hydrogen Grand Prix

23 mei 2024 16:31 Nieuws

Vrijdag 24 mei is het Sweelinckplein van het Deltion College het parcours voor het Nationaal Kampioenschap Horizon Hydrogen Grand Prix. Een endurance race van zes uur met een hybride waterstof aangedreven RC-modelauto.

14 teams, waaronder drie teams van Deltion, starten vrijdagochtend aan de race. De race duurt 6 uur. Elk team start met een gelimiteerd aantal waterstofcapsules. De teams die het minst hebben verbruikt én de finish halen, plaatsen zich voor het Wereldkampioenschap. In september is het Wereldkampioenschap in Los Angeles.

Donderdag 23 mei was de race voor alle teams, die zich niet hadden gekwalificeerd voor het Nationaal Kampioenschap. Tijdens deze dag namen 11 teams, waaronder één team van Deltion, het tegen elkaar op. Het team van Deltion is hierbij 1e geworden. Halen de Deltionstudenten van Motorvoertuigen de finish en weten ze zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap? Kom vrijdag 24 mei kijken en juich ze toe op het Sweelinckplein!

Endurance race

Endurance is een tak van de motorsport waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van mens en machine en het snel sleutelen. Endurancewedstrijden duren een aantal uren, waarin een zo groot mogelijke afstand moet worden overbrugd.

"Wat ik persoonlijk heel mooi vind, is dat het grootste deel van de deelnemende studenten mbo- of vmbo-studenten zijn. Dit is juist de doelgroep die in de toekomst in de werkplaats aan de echte waterstofauto's gaat werken. Met dit project doen zij kennis op over waterstoftechnologie en begrijpen ze waarom dit zo relevant is voor auto's," aldus Jelmer Flierman van HobbyTime B.V.

Horizon Hydrogen Grand Prix

De Horizon Hydrogen Grand Prix is een uitdaging voor studenten van het vmbo, mbo en hbo. Zij bouwen een elektrisch aangedreven RC-modelauto om naar een hybride waterstof aangedreven auto. Daarmee rijden zij een endurance race, waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van de auto.

Geïnteresseerd naar meer informatie over dit project? Bekijk dan de speciale projectpagina hier.

Wat ons en onze studenten bezighoudt