Pensioengerechtigden enthousiasmeren jonge generatie tijdens Week van de Techniek

18 maart 2024 14:40 Nieuws
Van dinsdag 19 tot en met maandag 25 maart 2024 komen zo'n 1.200 basisschoolleerlingen de wereld van techniek ontdekken tijdens de Week van de Techniek op het Deltion College. De leerlingen worden ondersteund door studenten én techniekambassadeurs; een groep mannen en vrouwen van pensioengerechtigde leeftijd die met veel enthousiasme techniek willen overbrengen op de jonge generatie.

Tijdens het bezoek worden leerlingen ondergedompeld in de wereld van techniek door het maken van een solar windmolen en krijgen ze rondleidingen langs diverse praktijklokalen van technische opleidingen, waar studenten en docenten vertellen over het vakgebied. De basisschoolleerlingen worden tijdens het maken van een solar windmolen begeleid door techniekambassadeurs en studenten Mechatronica van het Deltion College én leerlingen van Talentstad.

De rondleidingen worden verzorgd door studenten van de opleiding Onderwijsassistent. Tijdens de rondleiding bezoeken de leerlingen diverse praktijklokalen van technische opleidingen zoals Luchtvaarttechniek, Autotechniek, Elektrotechniek, Installatietechniek, Bouw, Meubel & hout en Verf- en applicatietechniek.

De Week van de Techniek is een initiatief van Windesheim, Sterk Techniekonderwijs, de Vrienden van Techniek en het Deltion College en vindt jaarlijks plaats in maart. Het evenement wordt georganiseerd voor groep 7 leerlingen van basisscholen uit de regio.

Wat ons en onze studenten bezighoudt