Deltionstudenten doen mee aan vakwedstrijden travel, leisure & hospitality

05 maart 2024 10:29 Nieuws

Het Deltion College en Landstede MBO hielden maandag 4 maart de finale van de landelijke wedstrijd Skills Heroes. Het gaat om de categorieën Travel & Hospitality en Leisure & Hospitality. Mbo-studenten uit het hele land streden er voor de titel beste vakman of -vrouw in hun vakgebied.

Van beide scholen deden ook studenten mee. In de richting Travel & Hospitality wonnen RijnIJssel, Koning Willem 1 College en Landstede MBO. In de richting Leisure & Hospitality vielen het Nova College, ROC Mondriaan en het Albeda College in de prijzen.

Travel & Hospitality
Voor de wedstrijden Travel & Hospitality deden de beste veertig studenten van mbo’s uit heel Nederland mee. Zij gingen bijvoorbeeld met een vakantiearrangement aan de slag, in opdracht van een organisatie in de toerismebranche. Van deelnemers werd verwacht dat zij rekening hielden met de doelstellingen en missie van de organisatie en inspelen op de behoeften van hun doelgroep.

Leisure & Hospitality
Voor Leisure & Hospitality waren er 32 deelnemers, die bijvoorbeeld met het samenstellen van een activiteitenprogramma aan de slag gingen. Daarin waren zij verantwoordelijk voor een aantrekkelijk en creatief vormgegeven, maar ook realistisch en uitvoerbaar programma. Ook een goede presentatie en klantgerichte houding was belangrijk.

Over Skills Heroes 
Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. In zo’n vijftig verschillende wedstrijden laten mbo-studenten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorrondes op school, de landelijke kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. De organisatie van Skills Heroes Powered By vakwedstrijden wordt begeleid en ondersteund door WorldSkills Netherlands.

Wat ons en onze studenten bezighoudt