Deltion Autosport start rallyseizoen met 2 nieuwe rallyauto’s

22 maart 2024 10:53 Nieuws
Zaterdag 23 maart a.s. starten 2 equipes van Deltion Autosport het nieuwe rallyseizoen met deelname aan de 35e editie van de Zuiderzeerally in de Noordoost polder. De equipes worden ondersteund door studenten en leraren van de mbo-opleiding International Motorsport Studies van het Deltion College. Zaterdag verschijnen er 2 nieuwe auto’s aan de start.

De nieuwe Toyota Yaris GR wordt bestuurd door Gerard Tijink. Navigator van deze equipe is Chris Aaltink. De Renault Clio Rally 4 wordt bestuurd door Maurice Kuijstermans. Naast hem neemt navigator Kirsten Rothman plaats. De rijders en navigators werken al jaren samen met het team van Deltion Autosport.

Deze rallyauto's worden onderhouden door studenten van de tweetalige mbo-opleiding International Motorsport Studies. Deze opleiding is speciaal voor studenten die naast hun normale lesprogramma kennis en ervaring op willen doen in de motorsport. Het team van studenten en leraren treffen de voorbereidingen en verzorgen het onderhoud en eventuele reparaties tijdens de rally. Samen met de coureurs en navigators staan ze voor de uitdaging de auto’s gedurende de hele race in topconditie te houden.

De nieuwe auto’s verschijnen aan de start van de Zuiderzeerally, de Polder-klassieker, die zich afspeelt in en rond Noordoostpolder. De deelnemers worden uitgedaagd door de snelle en technische klassementsproeven op de dijken en polderwegen. Het team van Deltion Autosport hoopt op een mooi resultaat.
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt