Kinderen aan de slag met eigen Masterpiece tijdens FIRST® LEGO® League

01 februari 2024 10:25 Nieuws

Op donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024 vindt bij het Deltion College de regiofinale plaats van de FIRST® LEGO® League. Zo’n 30 teams in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar gaan voor twee tickets die recht geven op deelname aan de landelijke finale.

In dit nieuwe seizoen, met als thema Masterpiece, gaan deelnemers hun fantasie gebruiken om de kunstwereld opnieuw te bekijken. De teams bedenken nieuwe manieren om kunst te creëren en te verspreiden over de wereld. Welke teams gaan met hun eigen briljante lego meesterwerk naar de finale in maart?

Elk jaar is het enthousiasme bij de scholen weer groot. Het gaat om VO en PO scholen uit onder meer Zwolle, Hardenberg, Steenwijk, Meppel en Elburg. De teams werken vanaf september 2023 al aan de diverse opdrachten op school.

Tijdens de regiofinale worden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema MASTERPIECE, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Naast de verschillende wedstrijden kunnen deelnemers aan de slag met allerlei doe-activiteiten rondom het evenementenplein. Denk hierbij aan een VR experience, slijm maken, een 3D auto bouwen, solderen en een prefab woning in elkaar monteren.

Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met o.a. Vrienden van de Bouw, Wij Techniek, Arexx Engineering en diverse interne opleidingen van het Deltion College. Zo hielpen studenten van de opleiding Verf & Applicatietechniek mee met de voorbereidingen van dit grote event door de houten bakken, waarin de bouwers werken, te voorzien van een likje verf.

Al voor het 16e jaar op rij organiseert het Deltion College de regiofinale. Basis- en vo-leerlingen uit de regio Zwolle maken tijdens dit evenement kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. Kijk voor meer informatie ook op www.firstlegoleague.nl

Wat ons en onze studenten bezighoudt