Deltion International Motorsport Studies weer in actie tijdens Hellendoorn Rally 2023

25 september 2023 09:02 Nieuws
Vrijdag 15 en zaterdag 16 september jl. stonden studenten en docenten van de opleiding International Motorsport Studies van het Deltion College weer paraat tijdens de Hellendoorn Rally. Voor maar liefst 3 equipes verzorgden zij de voorbereidingen en het onderhoud tijdens de verschillende proeves rondom Hellendoorn.
  • BMW130i - Maurice Kuistermans en Kirsten Rothman
  • Ford Fiesta R5 MKII  - Gerard Tijink en Chris Aaltink
  • Audi Quatro2 – Henk Peter Meilink en Tim Rietveld

De wisselende omstandigheden en locaties waren een uitdaging voor het team, maar er werd goed geanticipeerd en samengewerkt om de equipes te laten rijden. Het was wederom een intensief en leerzaam weekend voor het team van Deltion!

De BMW130i van equipe Maurice Kuistermans en Kirsten Rothman is dit jaar volledig in onderhoud bij studenten en docenten van het Deltion College, samen met de vader en opa van Maurice. Vrijdag verliep hun deelname naar volle tevredenheid, zaterdag werd een lek in het koelsysteem ontdekt waardoor auto niet verder kon. Een grote teleurstelling voor zowel rijders als het team.

Equipe Gerard Tijink en Chris Aaltink nam dit weekend deel in een Ford Fiesta R5 MKII. Deze auto is in service bij Hans Weijs Motorsport (HWM), waar studenten van Deltion onder leiding van monteurs van HWM het onderhoud uitvoeren. De equipe rijdt de rally naar volle tevredenheid uit en eindigt op een dertiende plaats in het algemeen klassement en een tiende plaats in de RC2 klasse.

De derde equipe van dit jaar nam deel aan de Historic Rally en bestond uit Henk Peter Meilink en Tim Rietveld met hun Audi Quatro2. Ook deze auto staat in service bij Hans Weijs Motorsport en wordt onderhouden door Deltionstudenten. Aan de Audi moeten voor de start op zaterdag door de studenten nog een aantal reparaties worden verricht. Uiteindelijk mist de Audi motorvermogen tijdens de laatste proef en trekt het team zich terug uit de competitie.

Door de wisselende omstandigheden en locaties werd er veel van het team gevraagd. Er werd goed geanticipeerd en samengewerkt om de equipes te laten rijden. Het was wederom een intensief en leerzaam weekend voor het team van Deltion!
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt