Defensie-opleidingen: ook voor vmbo-tl-leerlingen

18 oktober 2023 10:02 Nieuws
Deltion biedt verschillende opleidingen aan in samenwerking met Defensie. Omdat die op mbo-niveau 2 en 3 zijn, komen deze opleidingen niet automatisch onder de aandacht van vmbo-tl-leerlingen. Tóch zijn de opleidingen uitermate geschikt voor deze doelgroep.

Een tl-leerling oriënteert zich vaak automatisch op niveau-4 opleidingen. Defensie biedt voor jongeren geen voltijd opleidingen op niveau 4. De opleidingen op niveau 3 zijn wél voorzien van niveau-4 onderdelen, zoals de generieke vakken en een sterk onderdeel leidinggeven.
Naast de opleiding Aankomend Onderofficier Grondoptreden (VeVa) biedt Defensie militaire opleidingen in combinatie met een technisch vakgebied. Denk aan de opleidingen Allround Vakkracht Bouw (VeVa) en Eerste Bedrijfsautotechnicus (VeVa).

Ken je tl-leerlingen die nog geen duidelijk toekomstperspectief hebben, sportief zijn en verantwoordelijkheid durven te nemen? Wijs ze dan op de niveau-3 opleidingen van Defensie bij Deltion. Deze opleidingen duren twee jaar voor VeVa Grondoptreden en drie jaar voor VeVa Techniek. Daar doen de studenten veel ervaring op: ze leren werken onder pittige omstandigheden, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Een levenservaring die ze vormt en ze tijdens hun eventuele toekomst bij Defensie, maar ook daarbuiten, goed van pas komt.

Een volledig overzicht van alle VeVa-opleidingen op Deltion vind je hier.

Wat ons en onze studenten bezighoudt