Joris van Wijnen (17) uit Dalfsen maakt zich klaar voor EK in Polen

02 juni 2023 11:34 Nieuws
Joris van Wijnen (17) uit Dalfsen gaat in september naar Gdańsk (Polen) voor de EuroSkills. Als student Allround Timmerman aan het Deltion College doet hij een gooi naar de Europese titel in zijn vakgebied. Hiervoor traint hij de komende maanden minimaal 280 uur met experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs, waaronder het Deltion College, opleidingsbedrijf RTC Bouw, Riezebos Bouwbedrijf en Van Wijnen Bouw Dalfsen.

Gouden medaille
Joris kwalificeerde zich via deelname aan Skills Heroes, de Nederlandse vakwedstrijden voor het mbo. In voorronden en kwalificatiewedstrijden plaatste hij zich voor de landelijke finalewedstrijden op 23 en 24 maart in RAI Amsterdam. Hier bewees hij over bijzonder veel talent te beschikken: hij won de gouden medaille in de vakrichting Bouwtimmeren. In Polen hoopt hij dit succesvolle jaar extra glans te geven door een Europese medaille binnen te halen: 'Ik heb dit beroep van huis uit meegekregen. Mijn vader is aannemer. Het lijkt mij leuk om dit in de toekomst over te nemen.'

EuroSkills 2023
De EuroSkills zijn de Europese Kampioenschappen voor beroepen. In Polen strijden zo’n 600 deelnemers uit 32 landen om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in één van de 43 vakrichtingen. Team Netherlands neemt deel aan wedstrijden in twintig vakrichtingen.
De organisatie in Gdańsk verwacht zo’n honderdduizend bezoekers te verwelkomen. 'Ik vind het bijzonder dat ik Nederland mag vertegenwoordigen tijdens EuroSkills 2023. Dat maak je niet iedere dag mee! Ik hoop veel ervaring en kennis op te doen', aldus Joris.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands met vakwedstrijden het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren in Nederland. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en (v)mbo vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Binnen het label ‘Dit is mbo’ werkt WorldSkills Netherlands voor de promotie van beroepsonderwijs ook samen met de MBO Raad en SBB.

Wat ons en onze studenten bezighoudt