Eerste Voeding- en Leefstijladviseurs studeren af bij Deltion!

21 juli 2023 13:58 Nieuws
Bewuster en gezonder leven is al jarenlang trending in de samenleving en het wordt alleen maar belangrijker. Onder andere om die reden is Deltion in 2020 gestart met de opleiding Voeding- en Leefstijladviseur. Studenten leren hier om cliënten en bedrijven te begeleiden, coachen en adviseren op het gebied van (gezonde) voeding en leefstijl. Als enige ROC in de regio biedt het Deltion College deze opleiding aan.

En nu, in juli 2023, mogen wij vertellen dat de eerste studenten zijn afgestudeerd. Wat zijn we trots! In totaal hebben 25 studenten het diploma ontvangen. En dat er vraag is naar Voeding- en Leefstijladviseurs blijkt wel na een kleine rondvraag onder de afstudeerders.

Zo gaat Noëlle de Vries, nu ze klaar is met haar opleiding, aan de slag als fitnessinstructice, groepslesinstructrice en geeft ze ook nog voedingsbegeleiding. Daarnaast gaat ze verder studeren aan de opleiding ad Sport- Leeftstijlcoach. Noëlle: “omdat de opleiding zo divers is heb ik me op veel vlakken ontwikkeld. Zo heb ik geleerd dat ik niet alleen met voeding bezig wil zijn, en dat het in beweging brengen van mensen mij superveel energie geeft”.

En Mark Zwerus, die stage heeft gelopen bij ‘Wijk voor elkaar’ in Deventer, heeft nu een baan aangeboden gekregen bij diezelfde organisatie. Mark gaat daar van alles doen. Van het verzorgen van valpreventietrainingen voor ouderen, tot sporten met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en het geven van sport- en leefstijlclinics aan wijkbewoners. Mark: ”de opleiding heeft voor mij de perfecte balans tussen theorie en praktijk. Ik kon wat ik leerde gelijk toepassen in de praktijk, heel fijn!”.

Noëlle en Mark, en alle andere afstudeerders, van harte gefeliciteerd met jullie diploma! Wij wensen jullie heel veel succes en werkplezier toe voor de toekomst. En wil je meer weten over de opleiding Voeding- en Leefstijladviseur? Meer informatie vind je hier.

Wat ons en onze studenten bezighoudt