Defensie en techniek: een combinatie met toekomst­perspectief

08 december 2023 10:56 Nieuws
Deltion biedt verschillende opleidingen aan in samenwerking met Defensie. Interessant is de mogelijkheid een Defensieopleiding te volgen in combinatie met het vakgebied bouw, bedrijfsautotechniek of beveiliging. Er is een grote behoefte aan technische medewerkers bij Defensie. Kent u leerlingen met interesse in techniek? Wijs hen dan op de onderstaande opleidingen.

Dit zijn opleidingen voor leerlingen met interesse in motorvoertuigen. Daar leren studenten sleutelen aan bedrijfsauto’s en defensievoertuigen. Ze zijn dagelijks in de weer met banden, olie, remmen en filters. En ze assisteren bij keuringen en inspecties.

Dít is echt een opleiding voor handige klussers en vaardige vakmensen! Hier leren studenten om bij defensie gebouwen op kazernes te onderhouden en legerkampen in te richten tijdens oefeningen en uitzendingen. Van het afhangen van deuren tot het installeren van sanitair.

Tijdens VeVa vakrichting Beveiliging leren studenten alles over objecten beveiligen en hoe ze dat vak toepassen bij Defensie. De opleiding is specifiek gericht op het beveiligen bij de Luchtmacht. Op een vliegbasis staan vliegtuigen en helikopters die 24/7 beschikbaar zijn en waar niets mee mag gebeuren. Je leert bijvoorbeeld patrouillelopen of -rijden, ongewoon gedrag opmerken, toegangscontroles uitvoeren en optreden als er iets gebeurt.

Voor al deze opleidingen geldt dat de studenten veel praktijkervaring opdoen;. Zij leren werken onder pittige omstandigheden, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Een levenservaring die ze vormt en ze tijdens hun eventuele toekomst bij Defensie, maar ook zeker daarbuiten, goed van pas komt.

Wat ons en onze studenten bezighoudt