Vernieuwd dagcafé Academiehuis nu ook lesplek voor horecastudenten

14 december 2023 16:23 Nieuws
Het vernieuwde dagcafé Zuidkoor in het Academiehuis (Zwolle) is ook de nieuwe lesplek voor een aantal horecastudenten van het Deltion College. Het Academiehuis sloeg samen met Deltion en enkele ondernemers de handen ineen om het vernieuwde Zuidkoor mogelijk te maken.
 

Vanaf december zorgen studenten, vrijwilligers en ondernemers samen voor een gastvrij onthaal van bezoekers in het Academiehuis, aan de Grote Markt. In het Zuidkoor kun je als bezoeker genieten van een kopje koffie met een zoete lekkernij, of een vers bereide lunch.
Doordeweeks vind je hier elke dag studenten van Deltion achter de bar. Eerstejaars studenten maken de lunches in de nieuwe keuken en bedienen de gasten. Vanaf 17 december kun je hier elke zondag brunchen. Om de start van de zondagsbrunches te vieren, trapt het Academiehuis die dag om 11.00 uur af met een concert van Olga Vocaal Ensemble voorafgaand aan de eerste brunch.
De bar van Zuidkoor wordt overigens in februari vernieuwd. Dan krijgt het Zuidkoor de gedaante die past bij de monumentale kerk. Van niet-gebruikte antieke kerkbanken wordt een bar gebouwd. Er komt een verhoogde vloer, duurzaam verwarmd met de zonnepanelen op het dak.

Wat ons en onze studenten bezighoudt