Care for the future of care

30 september 2022 11:21 Nieuws

Deltion was 30 september gastheer van het seminar Care for the future of care. Samen met docenten en studenten uit Baskenland en Finland werden de ideeën gepresenteerd om de steeds groter wordende groep ouderen met technologie futureproof te maken. Het was de afsluiter van de projectweek georganiseerd vanuit de werkgroep Team WE.

Intensieve week
Jolanda van Til, projectleider Practoraat Gezondheid en Technologie bij Deltion vertelt: “Op maandag 26 september werden de casussen gepresenteerd en maakten studenten kennis met elkaar. Op dinsdag gingen zowel studenten als leraren in het Techlab (www.techthis.nl) aan de slag met technologie: drones, scootmobielen, zelfrijdende brancard, programmeren en technologische toepassingen van de Technologie & Zorg Academie IJssel-Vecht (www.tza-ijsselvecht.nu). Op woensdag had de groep een cultureel uitje naar Amsterdam, waar studenten van de opleiding Toerisme de rondleiding verzorgden en op donderdag was de hackathon in de HBS Kampen. Tijdens de seminar op vrijdag werden de resultaten van het project gepresenteerd en waren er bijdragen en workshops van Job Leenen (Isala), Egbert den Engelsman (IJsselheem), Jobke Wentzel en Eline Dijkman (hogeschool Windesheim) en Arie Koning (Deltion College). De week in Zwolle was de derde en afsluitende projectweek. Deltion werkt hierin samen met scholen uit Finland (Tredu, TAMK) en Baskenland (Meka, Tknika).

Project Team WE
Het doel van het ErasmusPlus project 'Team WE' is studenten en leraren vanuit een verschillende achtergrond (zorg, welzijn, techniek, ict) te betrekken bij het oplossen van problemen binnen zorg en welzijn en wat de rol van technologie daarin kan zijn. Jolanda: ‘We werken samen met zorg- en welzijnsorganisaties en als het kan met echte zorgvragers. Leraren leren hierin nieuwe vaardigheden. Ze gaan aan de slag met samenwerkend leren, teamleren en design thinking en leren in hun rol als leercoach. Daarnaast leren studenten en leraren om met andere disciplines samen te werken en zien ze de noodzaak en toegevoegde waarde daarvan.’

Wat ons en onze studenten bezighoudt