SURF Onderwijsaward voor JaapJan Vroom van het Deltion College

17 november 2022 21:16 Nieuws

Tijdens de SURF Onderwijsdagen 2022 ontvingen vijf onderwijsvernieuwers een SURF Onderwijsaward. Onder hen JaapJan Vroom van het Deltion College.

Vroom kreeg de onderscheiding uit handen van Christien Bok, juryvoorzitter en innovatiemanager onderwijs bij SURF, en Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van SURF. Het was het zevende opeenvolgende jaar waarin met de SURF Onderwijsawards professionals in het zonnetje gezet werden die volgens hun collega’s op inspirerende wijze vormgeven aan onderwijsvernieuwing met ICT.

Deltion’s senior adviseur onderwijsinnovatie JaapJan Vroom is een digitale leermaterialenpionier. Hij begon een aantal jaar geleden met Xerte, een platform dat docenten helpt om online modules te maken, beschikbaar te stellen en delen. Niet alleen voor docenten van Deltion: negentien instellingen doen mee.
Samen met collega’s onderzoekt JaapJan bovendien hoe studiedata veilig te gebruiken zijn om het leerproces van studenten te verbeteren en docenten te ondersteunen in hun werk. Volgens zijn collega’s draagt JaapJan zijn boodschap met niet aflatende energie uit tijdens vele nationale en internationale onderwijsconferenties. En heeft hij in de afgelopen jaren gezorgd voor een brede community op het gebied van open leermaterialen in het mbo.
Het MICT van Deltion besteed al jaren aandacht aan het ontwikkelen, beschikbaar stellen én delen van diverse soorten digitale leermaterialen. De prijs is een steun in de rug van dit werk en een bevestiging van het uitgangspunt dat onderwijsmateriaal open, dus vrij toegankelijk, gratis en herbruikbaar hoort te zijn.

Wat ons en onze studenten bezighoudt