Deltionteams finishen tijdens zes uur durende endurance race van NK Horizon Hydrogen Grand Prix

17 mei 2022 14:44 Nieuws
Na de spannende voorrondes van 8 april op het Deltion College. Was het op vrijdag 13 mei tijd voor het Nederlands Kampioenschap Horizon Hydrogen Grand Prix.

Met veel verschillende vmbo en mbo teams uit Nederland en één team uit Vlaanderen was het een leuk wedstrijdgezelschap met veel technische en algemene verschillen.
Om 8hr moesten alle teams aanwezig zijn bij het Kardinge Sportcomplex in Groningen. Waarna de voertuigkeuringen begonnen. Daarnaast diende de teams met een presentatie duidelijk te maken wat hun ontwerp- en testproces was, van het ombouwen van een elektrische aangedreven RC-modelauto naar een aangedreven hybride waterstof modelauto.

Zowel tijdens de vrije training als vlak na de start kwamen beide Deltionteam wat (technische) uitdagingen tegen. Maar door de goede samenwerking, juiste diagnoses stellen en snelle reparaties verrichten, hebben beide Deltionteam de volledige zes uur durende endurance race vol gereden tot het afvlaggen! Helaas geen winst in wedstrijdvorm, maar wel een leerzame en vooral leuke dag voor alle betrokkenen. En veel nieuwe ervaringen welke wij meenemen in de voorbereidingen van de Horizon Hydrogen Grand Prix van 2023!

Dit is mbo. Dit is mooi onderwijs!

Horizon Hydrogen Grand Prix
De Horizon Hydrogen Grand Prix is een uitdaging voor studenten van het vmbo, mbo en hbo. Zij bouwen een elektrisch aangedreven RC modelauto om naar een hybride waterstof aangedreven auto. Daarmee rijden zij een endurance race, waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van de auto.

Wat ons en onze studenten bezighoudt