Excellentie: extra uitdaging tijdens de opleiding

02 juni 2022 10:04 Nieuws
Deltion daagt zijn studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. We streven ernaar dat ze hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten om uit te blinken in wat ze doen. ‘Excelleren’ noemen we dat. Met uiteenlopende excellentieprogramma’s geven we studenten die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken de ruimte om op verschillende terreinen te excelleren. Studenten kunnen uitblinken tijdens de opleiding, in hun vakgebied en de internationale context. Het volgen van een excellentietraject kost studenten extra tijd en energie. Ze volgen deze activiteiten naast hun opleiding. Rondt de student het programma succesvol af? Dan ontvang de student een certificaat als bewijs van zijn deelname en prestatie. En dat staat natuurlijk weer mooi op het cv!

Uitblinken tijdens de opleiding
We bieden diverse excellentieprogramma’s waarmee studenten kunnen uitblinken in hun opleiding. Bijvoorbeeld door een extra keuzedeel te volgen of havo-vakken ter voorbereiding op een hbo-opleiding. Ook kunnen studenten zich verkiesbaar stellen als ambassadeur van Deltion en namens de school meedoen aan de verkiezing van landelijk mbo-ambassadeur. Studenten die een eigen onderneming ambiëren, kunnen het keuzedeel Ondernemerschap volgen en ontdekken of er een ondernemer in hen schuilt.

Uitblinken in je vakgebied
Studenten kunnen op verschillende manieren uitblinken in hun vakgebied. Bijvoorbeeld door mee te doen aan vakwedstrijden. Denk aan deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Zo ontwikkelen zij niet alleen hun beroepsvaardigheden, maar werken zij ook aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben veel opleidingen een excellentieklas. In deze klas volgen studenten extra lessen en krijgen ze opdrachten om zich verder te specialiseren in een bepaald onderwerp of te verbreden in hun vakgebied.
 
Internationaal uitblinken
Uitblinken in wat je doet, kun je overal doen. Ook in het buitenland! Studenten met internationale ambities kunnen kiezen voor een internationaal georiënteerd excellentieprogramma. Denk bijvoorbeeld aan stagelopen in het buitenland en het halen van een Cambridge of Goethe certificaat. Bovendien is Deltion een van de weinig mbo’s waar studenten een tweetalige opleiding kunnen volgen.

Wat ons en onze studenten bezighoudt