Allereerste diploma’s E-commercemanager BOL uitgereikt

13 juli 2022 14:29 Nieuws

Drie jaar geleden begonnen 28 studenten aan de gloednieuwe opleiding E-commercemanager. Gisteravond, dinsdag 12 juli, werden aan 26 studenten hun diploma uitgereikt. De allereerste ooit van de BOL opleiding tot E-commercemanager. Een mooie mijlpaal!

Deze opleiding ontstond destijds vanuit de wens van bedrijven om meer digitaal en online bedreven mensen klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Er is tegenwoordig geen ondernemer meer die zich niet afvraag of hij/zij iets met online zou moeten. Bedrijven en onderwijs zijn in die tijd verenigd in het Topcentrum e-commerce.

Modulair onderwijs
Het unieke aan de opleiding E-commercemanager is dat vanaf het begin is gestart met modulair onderwijs. Hiermee loopt deze opleiding voor op alle andere opleidingen binnen het college Economie & Ondernemen. Inmiddels hebben wij onze ‘best practices’ kunnen delen en zijn vele anderen ons gevolgd. Alle modules zijn inmiddels een keer gegeven én doorontwikkeld om beter aan te sluiten bij de actualiteit.

De wereld van e-commerce is natuurlijk continu in beweging en ontwikkelingen zijn snel achterhaald. Binnen de modules staat steeds een onderwerp uit de praktijk centraal, denk hierbij aan onderwerpen als customer journey, content maken, customer care en werken met ontwerpsoftware. Daarnaast werken we met echte casuïstiek uit de praktijk, welke tot ons komt via het praktijkloket van Deltion of MoveDigi.

MBO-HBO
Qua uitstroom zien we dat zo’n 50% kiest voor een vervolg op het HBO. Zeker 10 studenten blijven hangen bij het stagebedrijf waar ze zijn afgestudeerd of gaan aan het werk binnen de e-commerce branche.

250 nieuwe aanmeldingen
We zijn in 3 jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleidingen. Er is zelfs een tijdje sprake geweest van een numerus fixus. We starten komend schooljaar met 4 – 5 nieuwe klassen. Dat zet het totaal aantal leerlingen op 250 inclusief de BBL. Er staan 6 docenten aan de basis van de opleiding, inmiddels bestaat het team uit 15 personen. Dit is een mix van zij-instromers, LIO-ers, vakdocenten en onderwijskundigen.

Wat ons en onze studenten bezighoudt