Studenten Bouw bol 4 ontvangen circulaire ontwerpopdracht van Lagemaat B.V.

02 februari 2022 10:32 Nieuws
Studenten van de opleiding Bouw bol niveau 4 ontvingen maandag 31 januari de briefing van opdrachtgever Lagemaat B.V., voor het ontwerpen van een circulair werk- en kenniscentrum met materialenhal, oftewel een Refurbisdhed Hub. De opdracht is daarnaast ook onderdeel van de landelijke bouw en ontwerpwedstrijd; SMARTCirculair.

De opdrachtgever; Lagemaat Sloopwerken B.V / Lagemaat Milieu B.V te Heerde, is een vooruitstrevend bedrijf dat de komende jaren de markt gaat veranderen. Zij hebben het voornemen om het gezicht te worden als het gaat om Circulair oogsten van materialen! Om dit te realiseren komt er op de locatie “zoutloods” aan de afslag van de A50 een circulair werk- en kenniscentrum met materialenhal. Hier zullen gewonnen afvalstoffen en bouwmaterialen uit sloopprojecten geschikt gemaakt worden voor hergebruik. Oftewel een Refurbished Hub.

En om jezelf voor te bereiden op de toekomst, moet je ook de medewerkers van de toekomst betrekken. Mede daarom heeft Lagemaat B.V. de verbinding met het onderwijs opgezocht en het ontwerp van de Refurbished Hub neergelegd als leerwerkproject.

De studenten van het Deltion College mogen het kenniscentrum dus gaan vormgeven! Dankzij dit soort leerwerkprojecten leren de studenten theorie toe te passen in de praktijk.

Er zijn in totaal twaalf projectteams, die drie fases van drie a vier weken doorlopen. Iedere fase wordt afgerond door een presentatie aan de opdrachtgever Lagemaat B.V.

Op 31 januari was de aftrap in Arnhem, de studenten leveren 18 maart de voorlopige ontwerpen in. En rond 18 april worden de definitieve ontwerpen ingezonden en volgt de verdere inzending naar SMARTCirculair.

Opdrachtgever Lagemaat B.V. Heerde
Lagemaat Heerde is al jaren een begrip als het gaat om vakkundig (circulair) slopen, asbestsanering, containerverhuur en afvalverwerking. En betrekt het onderwijs bij het ontwerpen van de Refurbished Hub. Meer informatie over Lagemaat lees je hier.

Ontwerpwedstrijd SMARTCirculair
SMARTCirculair is een nationale ontwerpwedstrijd waarin studenten uit verschillende technische opleidingen samen strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. 18 studententeams, 20 deelnemende scholen en 250 studenten zorgen gezamenlijk voor spraakmakende en klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

Deltion en technisch mbo-onderwijs
Deze opdracht past goed bij waar Deltion voor staat; het bieden van aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor zowel jongeren, volwassenen als het bedrijfsleven. Door betrokkenheid bij regionale projecten en branchenetwerken is het technisch scholingsaanbod van Deltion compleet en actueel en dragen wij bij aan een goede aansluiting van de beroepsbevolking op de vraag in de markt. Een leven lang.

Wat ons en onze studenten bezighoudt