Terugblik: succesvolle voorronde Horizon Hydrogen Grand Prix bij het Deltion College

08 april 2022 09:43 Nieuws
Alle teams waren tijdens het begin van de ochtend in opperste concentratie nog bezig met de laatste fine-tuning en het inrijden op de racebaan. De voorrondes van Noord-Nederland, van de Horizon Hydrogen Grand Prix begonnen om 10u! Ready, set, RACE en het startschot was gegeven!

‘Waterstof is een vrij goedkope manier om aan energie te komen’, licht een van de studenten toe. ‘Er is veel water op de wereld en bij het maken van waterstof komt geen koolstofdioxide vrij. En dat komt juist wél vrij bij diesel of benzine'.

Endurance is een tak van de motorsport waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van mens en machine en het snel sleutelen. Endurancewedstrijden duren een aantal uren, in welke tijd een zo groot mogelijke afstand moet worden overbrugd.

Elk team had 16 waterstofcapusules gekregen. De 8 teams die het minst hadden vebruikt na 4 uur rijden zijn door naar het NK. Maar sommige teams kwamen helemaal niet over de finish...

Iets na tweeën was het finishmoment. En werden de 8 teams bekend die doorgaan naar het NK op 13 mei, waaron een team met Deltionstudenten. Gefeliciteerd!
En wie weet zien wij ook nog wel Nederlandse teams aan de start van het WK op 4 juni, welke dit jaar ook in Nederland georganiseerd wordt.

Horizon Hydrogen Grand Prix
De Horizon Hydrogen Grand Prix is een uitdaging voor studenten van het vmbo, mbo en hbo. Zij bouwen een elektrisch aangedreven RC modelauto om naar een hybride waterstof aangedreven auto. Daarmee rijden zij een endurance race, waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van de auto

Geintereseerd naar meer informatie over dit project? Bekijk dan de speciale projectpagina hier.

Opstarten

Endurance race

Uitslag voorronde Noord-Nederland

Wat ons en onze studenten bezighoudt