Op avontuur met de Zwolse Beroepensafari; veel animo voor Transport en Logistiek

21 juni 2021 Nieuws


De opleidingen Transport en Logistiek hebben het maar druk de komende dagen; meer dan 200 leerlingen uit het voortgezet onderwijs bezoeken tijdens de Zwolse Beroepensafari de praktijkhal aan de Katwolderweg. Op 3 verschillende dagen krijgen deze leerlingen de kans om zich een beeld te vormen van de opleidingen en het werkveld van Transport en Logistiek.

De Beroepensafari biedt een contextrijk programma voor Loopbaanoriëntatie- en begeleidingen is onderdeel van het plan Sterk Techniek Onderwijs Zwolle. Ruim 950 vmbo-leerlingen van 4 scholen nemen deel. Meer dan 200 daarvan hebben gekozen voor de safari in de wereld van Transport en Logistiek. ‘En dat is maar goed ook’, zegt Alle Kiers, leraar Transport en Logistiek van Deltion. ‘Als je kiest voor een baan in de Transport & Logistiek, dan houd jij Nederland (en de rest van de wereld) in beweging! Het vakgebied kent geen grenzen en dat geldt ook voor de toekomstmogelijkheden voor de jeugd in deze sector.’

Leraren en studenten van de mbo-opleidingen Transport en Logistiek hebben samen met de bedrijven Tielbeke Lemelerveld en Zwolle,  Verhoek Genemuiden, Timmerman Staphorst, DHL Zwolle. Aldiver en STL een uitdagend en avontuurlijk programma gerealiseerd. Zo gaan de vmbo-leerlingen kennismaken met Transport en Logistiek door de volgende activiteiten;

  • Kennismaken met vrachtwagens – hoe werkt een dode hoek? Hoeveel pallets passen er in een wagen?
  • Herkennen van transportmiddelen – juiste benaming, afmetingen rolcontainers, etc.
  • Kennismaken met de heftruck – wat is een heftruck? Hoe ga je daarmee om/wanneer gebruik je deze?
  • Simulatorencentrum – rijden met de vrachtwagen-, auto- of heftrucksimulator in een gesimuleerde omgeving
  • dozen verzamelen, op een pallet plaatsen en dan insealen. Wie kan dit het snelst?
  • Plannen van een route
  • Werken met sjorbanden en waarom is het belangrijk om de lading vast te zetten
  • Herkennen van borden in een magazijn  

Daarnaast krijgen de leerlingen ook een kijkje in de keuken, door een interactieve presentatie van de bedrijven die aan de opleiding verbonden zijn.

De Beroepensafari vindt plaats op 15, 17 en 24 juni 2021.

Sterk Techniek Onderwijs Zwolle (STO)
In deze regio zijn ontzettend veel vacatures voor technische beroepenSterk Techniek Onderwijs Zwolle wil door diverse samenwerkingsverbanden én plannen meer vo- en vmbo-leerlingen interesseren voor technische beroepen.
De meeste activiteiten van STO zijn gericht op lokaal aanbod. Denk in de regio Zwolle aan aan Programmeren met Scratch, de wedstrijden van First LEGO LEAGUE, de jaarlijkse skelterrace en de verschillende keuzevakken voor het vmbo!

De betrokken organisatie zijn:
VMBO - Thorbecke Scholengemeenschap – Locatie Russenweg
VMBO - Thorbecke Scholengemeenschap – Locatie Dr. Van Heesweg
VMBO - TalenStad Beroepscollege
VMBO - Greijdanus College
VMBO - De Ambelt
MBO - Het Deltion College

 

Wat ons en onze studenten bezighoudt