Meelopen op de campus van Deltion? Meld je aan!

Deltion start met methode preventie schooluitval jonge ouders

02 november 2020 Nieuws

Deltion start met methode preventie schooluitval jonge ouders

Ouderschap en onderwijs volgen kan een lastige combinatie zijn. Landelijk verlaat 50% van de (aanstaande) moeders het mbo zonder een diploma. Ook op Deltion zijn de aantallen groot. Om deze aantallen te verminderen start Deltion met de Lumans-methode, ontwikkeld door welzijnsorganisatie Lumens en het Summa College. Hiermee wordt vroegtijdig schooluitval tegen gegaan waardoor jonge ouders hun kans op economische zelfstandigheid vergroten en daarmee een betere toekomst tegemoet gaan voor henzelf en hun kinderen.

“Studerende jonge ouders zijn vaak een onzichtbare doelgroep binnen Deltion, en op deze manier bieden we hen de mogelijkheid tot extra begeleiding tijdens hun studie. Hiermee vergroten wij de kans op het succesvol afronden van de opleiding en daarmee ook de kans op de arbeidsmarkt”, vertelt Corina van Eenennaam, teammanager Studenten SuccesCentrum.

Wat houdt de Lumans-methode precies in?
De methode bestaat uit twee stappenplannen en drie werkboeken waarmee slb'ers het gesprek aan kunnen gaan met de student. Het eerste stappenplan is gericht op de begeleiding van zwangere studenten met het bijbehorende werkboek ‘Zwanger en studeren’. Het tweede stappenplan gaat over de begeleiding van studerende jonge ouders, met de werkboeken ‘Studerende moeders’ en ‘Studerende vaders’. 

Met deze positieve benadering wil Deltion deze specifieke doelgroep ondersteunen, begeleiden en coachen om zo hun kans op succes op school en later op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt