EVC: Sneller en slimmer omscholen naar een nieuwe baan

24 augustus 2020 12:11 Nieuws
In deze tijd waarin mensen hun baan verliezen is omscholing het toverwoord. Bij het zoeken naar medewerkers is er veel aandacht voor cv’s en diploma’s, zo meldt de NOS donderdag in hun berichtgeving. Wat als je veel kennis en werkervaring hebt, maar geen diploma? Of wat als je diploma’s verouderd zijn?

Laat je kennis en ervaring omzetten in een EVC-certificaat!
Bij Deltion brengen we juist jouw vaardigheden en capaciteiten in kaart en kunnen we deze verzilveren in een EVC-certificaat (Erkenning van Verworven Competenties) of via een speciale procedure omzetten in een mbo-diploma. Alles op basis van jouw wensen, kennis en mogelijkheden.

Gemiddeld duurt een EVC-traject 6 tot 12 weken. Samen met een loopbaanadviseur inventariseer je jouw behoeften en verzamel je bewijs voor je ervaring. Daarna vindt er een beoordeling plaats en volgt de officiële erkenning van jouw opgedane kennis en vaardigheden.

Hoe ziet een EVC-traject eruit?
Stap 1: oriënteren
In een vrijblijvend gesprek met een loopbaanadviseur gaan we kijken of een EVC-traject voor jou zinvol is. Zo ja, dan leggen we je doelstellingen samen vast in een EVC-overeenkomst.

Stap2: bewijs verzamelen
Je gaat ‘bewijzen uit de praktijk’ verzamelen, waaruit blijkt dat je de kennis en kunde hebt. Denk aan werkbeschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s/certificaten van eerder afgelegde examens. Deze bewijzen komen in je portfolio. Uiteraard begeleiden we je hierbij.

Stap 3: beoordelen
Als je portfolio klaar is, wordt het beoordeeld en krijg je een eindgesprek. Dit gesprek heb je met een assessor. Die bevraagt je over je portfolio en de aan te tonen competenties. Als de assessor het bewijs voldoende vindt, zal hij de erkende competenties onderbouwd vastleggen in een Ervaringscertificaat.

Stap 4: erkennen
Na ondertekening ontvang je het certificaat met daarbij de toelichting!

Na het traject nog een mbo-diploma halen?
In sommige gevallen kun je na je EVC-traject nog een procedure volgen om een mbo-diploma te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden om te kijken of dit voor jou van toepassing is!

Wil jij starten met een EVC-traject?
Is het wat voor jou, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van de adviseurs van ons Expertisecentrum EVC. Bel 038-8503096 of mail naar evc@deltion.nl

Subsidie
In bepaalde branches wordt een EVC-traject (deels) bekostigd. Hier vind je een overzicht van subsidiemogelijkheden.

Wat ons en onze studenten bezighoudt