Deltion Autosport: nieuw team én nieuwe bestickering rallyauto’s

23 mei 2019 15:58 Nieuws

Tijdens de 55e editie van de Ele Rally op 24 en 25 mei, zal het rallyteam van Deltion Autosport de bezoekers én tegenstanders verrassen! Er rijden namelijk vanaf nu twee teams en de rallyauto’s zien er ook als nieuw uit!

Naast het vertrouwde team, wat bestaat uit coureur Gerard Tjink en navigator Tim Rietveld. Wordt het rallyteam vanaf nu versterkt door een nieuw team. Navigator Kirsten Rothman en coureur Maurice Kuijstermans gaan racen in de Nissan 350Z. Tjink en Rietveld blijven rijden in de Mitsubishi Lancer Evo.


‘Het leek ons een mooi moment om deze ontwikkelingen samen te voegen’, vertelt Arjan Prikken, leraar International Motorsport Studies. ‘Dit weekend rijden we de eerste rally met beide teams. Daarom vonden we dit ook een perfect moment om de rallyauto’s een nieuwe look te geven’.


Zowel de Nissan als de Evo hebben nu de herkenbare Deltion kleuren. De sponsoren met hart voor de autowereld hebben ook een mooie plek gekregen.

Deltion Autosport
Studenten die voor de opleiding International Motorsport Studies kiezen, krijgen niet alleen de kans om de auto’s van het Deltion Rallyteam en andere teams te onderhouden en prepareren, maar krijgen ook les in andere takken van motorsport. Om ze goed voor te bereiden op hun werkzaamheden krijgen ze naast hun normale lessen extra theorie- en praktijklessen aangeboden, maar ook studiereizen, trainingen en excursies gericht op de motorsport. Het is een zeer uitgebreid programma van achttien modules techniek en daarnaast lessen in o.a. logistiek, wedstrijdorganisatie en sponsorwerving. Een deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. Aan het eind van hun opleiding ontvangen studenten twee diploma’s: het mbo-diploma Technisch Specialist Personenauto’s en het internationaal erkende diploma Pearson BTEC Level 3 Extended Diploma in Vehicle Technology Motorsports.

Wat ons en onze studenten bezighoudt