AI in het Travelonderwijs

10 april 2024 11:47 Nieuws

Artikel: A.I. in het Travelonderwijs

Het Deltion College begon in februari 2024 met de Onderzoekswerkplaats Digitaal Bekwaam. Binnen de onderzoekswerkplaats wordt gewerkt met designteams. Een designteam werkt aan een onderwijskundig praktijkvraagstuk met ICT.

Op dit moment bestaat het designteam uit vier collega’s van de Deltionopleiding Travel, Leisure & Hospitality. Het onderwijsteam van Travel, Leisure & Hospitality is nieuwsgierig naar de opkomst van A.I. in hun werkveld en de mogelijkheden ervan in hun opleiding.

Proces designteam
Als designteam verkenden we de aanleiding en maakten we een start met de werkhypothese. De werkhypothese is voor het onderzoek een belangrijk onderdeel, omdat dit het uitgangspunt voor het onderzoek is. De voorlopige werkhypothese van het onderwijsteam is dat het integreren van generatieve A.I. in het onderwijs bijdraagt aan de kritische denkvaardigheden en digitale geletterdheid van de studenten.

Het designteam verzamelt informatie over de werkhypothese. Dit doen de leden van het team onder andere door:
  • Gesprekken met studenten
  • Gesprekken met docenten
  • Gesprekken met het werkveld
  • Lezen van relevante bronnen.

Spannend en uitdagend
Het onderzoek moet uiteindelijk een experiment opleveren. Hoe dit experiment eruit gaat zien, gaan we gaandeweg tijdens het onderzoek ontdekken en ontwerpen. Het is nu vooral belangrijk dat de werkhypothese en de aanleiding goed aansluiten op de praktijk.

Het team van Travel, Leisure & Hospitality werkt in ieder geval tot de zomer in het designteam, een half jaar dus. We hopen dat het gaat lukken iets voor de zomer te ontwerpen en experimenteren. Wanneer het onderzoek afgerond is, zou het wenselijk zijn dat het team dit blijft doorontwikkelen. Maar zelfs als dat niet lukt, zijn de onderzoeksresultaten straks voor elk team binnen Deltion een goede start om na te denken over A.I. in hun eigen onderwijs.


Meer weten
Wil je weten wat de onderzoekswerkplaats Digitaal Bekwaam bij Deltion precies is? Lees dit artikel met meer achtergrondinformatie.

Binnen de onderzoekswerkplaats gebruiken we de werkwijze van het iXperium van de HAN. Wil je meer weten over het iXperium, de werkwijze van de designteams of eerdere onderzoeken? Bekijk de website van het iXperium.

Bram Heerdink, procesbegeleider onderzoekswerkplaats, Deltion College
Meer voor docenten

Wat ons en onze studenten bezighoudt