Inspiratie tijdens Canvas Connect 

04 december 2023 14:31 Nieuws

Blog: Inspiratie en ideeën tijdens Canvas Connect
Hoe leuk is het om contact te leggen met instellingen die verder zijn op een pad waar jij net aan begint? Heel leuk! Van de Amsterdammers die nu midden in de implementatie zitten tot de Zweedse variant van het MICT waar Canvas al enkele jaren in gebruik is! Canvas Connect is een netwerkbijeenkomst voor de fanatiekelingen van Canvas. Met uiteenlopende petten op: van ontwikkelaars zoals ik tot de CEO van Instructure, het bedrijf achter Canvas, we waren er allemaal. De Canvas community is groot.

Waardevolle inhoud
Voor mij was het van grote meerwaarde om ook Amara Ahmed, de global product manager, te zien en horen spreken. Zij is mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van Canvas als product. Zo werd ik geïnspireerd om op zoek te gaan naar de nieuwste functionaliteiten die ze liet zien.

Blij verrast waren we te horen dat ook de omgang met data en privacy steviger op de kaart is gezet. En dat door de gesprekken met ons als Deltion College! De MBO-raad en Surf zijn voor het vervolg op dit vlak aangehaakt om niet alleen de Deltion belangen te behartigen.

Tips voor AI
In een panelgesprek kwam ook AI aan bod. Met praktische toepassingen zoals het maken van beschrijvingen bij foto’s voor de verbetering van toegankelijkheid. Of het inzetten van scenario-based learning met behulp van AI. Maar denk ook aan AI wanneer je zoekt naar een tegenlezer, of wanneer je iets moet vertalen. Tot slot werd ook benadrukt om de focus van de student terug te leggen op het leren zelf en niet meer op het vastleggen en demonstreren van dat leren.

Zo doen andere scholen het
In break-out sessies legden we contact met andere scholen. Zo is er een school die brons, zilver en gouden badges uitdeelt aan de cursussen in Canvas. Met een klein competitief element wordt er gestreefd naar een herkenbare onderwijskundige structuur, maar stiekem ook naar een feedbackcultuur. Een andere school organiseert twee keer per jaar het ‘Let’s do IT festival’ waar de hele organisatie mee kan doen aan workshops rondom Canvas en andere educatieve tools. Zie je het voor je? Wij wel. Ook een praktisch en slim idee: een waaier met verschillende tools binnen Canvas en een andere voor de onderwijskundige tools buiten Canvas.

Held op sokken
Als laatste waren er natuurlijk ook de gesprekken tussendoor en de sokken. Bij verschillende stands werden we geïnspireerd door (optioneel bij te kopen) integraties met Canvas. Waarvan we bij de ene (nog) niet de meerwaarde zien en bij de ander het liefst vandaag nog gebruik zouden willen maken van de mogelijkheden. En die sokken? Daarvoor kun je het beste bij Hanna zijn, want die verliet Amsterdam met maar liefst 4 paar sokken (er vanuit gaande dat ze ook 1 paar aan had).

Valerie Sijtsma – Veltmaat, Onderwijsontwikkelaar blended leren, Deltion College

Meer voor docenten

Wat ons en onze studenten bezighoudt