Subsidies

Scholingskosten kunnen omlaag gaan als je gebruikmaakt van regelingen en subsidies. Dat maakt het opleiden van je werknemers extra interessant. Bekijk het overzicht met regelingen of neem contact op met onze adviseurs.

Subsidieregeling praktijkleren
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Subsidieregeling praktijkleren voor bedrijven die leerplekken willen aanbieden. Het gaat om leerplekken in sectoren met een hoog tekort aan personeel, voor mensen die lastig aan werk kunnen komen of voor wetenschappelijk personeel.

Subsidies voor EVC trajecten
Heb je vakmensen in dienst, maar hebben ze niet de diploma’s die dit laten zien? En staat dit de ontwikkelingen van je bedrijf in de weg? Na een EVC-traject staan de competenties en kennis van je werknemers zwart op wit. Er zijn verschillende fondsen die EVC-trajecten gedeeltelijk of helemaal vergoeden.

Tel mee met taal
Je kunt als werkgever bij het landelijk actieprogramma Tel mee met Taal subsidie aanvragen, zodat werknemers hun taalvaardigheden en digitale vaardigheden kunnen verbeteren. De subsidie is te gebruiken voor meerdere opleidingen of cursussen.

Subsidie Regionaal Investeringsfonds mbo
Om de samenwerking tussen mbo en het bedrijfsleven te stimuleren, kunnen werkgevers subsidie aanvragen bij het Investeringsfonds mbo.

Upgrade jezelf regio Zwolle
Is jouw bedrijf in Zwolle of omgeving gevestigd? Vraag subsidie aan bij Upgrade Jezelf regio Zwolle. Met de regeling heb je de financiƫle ruimte om te investeren in het ontwikkelen van je toekomstige werknemers.

O&O fondsen
Ben je aangesloten bij een branchevereniging? Dan zijn de scholingsfondsen of O&O fondsen misschien wat voor jou. Als je de CAO volgt en je werknemers wilt laten opleiden, kun je gebruikmaken van een vergoeding uit het fonds. 

Sectorplannen
Je medewerkers scholen of begeleiden bij ontslag? Of extra leerplekken aanbieden? Vraag de subsidie Sectorplannen aan. Er bestaat ook SectorplanPlus, speciaal voor de verpleeghuissector en Zorg en Welzijn.

Belastingaftrek
Neem jij als werkgever de opleidingskosten van je werknemers voor jouw rekening? Kijk op Belastingdienst.nl welk fiscaal voordeel dit aantrekkelijk maakt.