Mee­werkend Horeca-ondernemer

Mee­werkend Horeca-ondernemer

BBL - BOL Opleiding Niveau 4

Wil jij later je eigen restaurant, brasserie of (grand)café runnen? En wil je alles leren over het horecavak? Kies dan voor de opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer. Dan leg je dé basis voor je eigen bedrijf. In de horeca ligt jouw toekomst!

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg Startdatum Duur Kosten
BBL 1 augustus 2024 3 jaar €715,-
+ overige kosten
BOL 1 augustus 2024 3 jaar €1.419,-
+ overige kosten
BBL
Startdatum Duur Kosten
1 augustus 2024 3 jaar €715,-
+ overige kosten
BOL
Startdatum Duur Kosten
1 augustus 2024 3 jaar €1.419,-
+ overige kosten

Meer informatie

Kies een leerweg:

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding leer je alles over het opstarten en runnen van een eigen restaurant, brasserie of (grand)café. Leidinggeven, ondernemerschap, personeelsmanagement; het komt allemaal aan bod. Ook leer je alles over wijnen, wijn-spijs combinaties en tafelschikkingen. Natuurlijk ga je ook aan de slag in de horeca om het vak in de praktijk te verkennen en leren.

Stages

Je gaat 5 dagen per week naar school. Ook loop je stages. In het eerste jaar draai je enkele weken mee bij regionale A-merken F&B. In het tweede en derde jaar krijg je tijdens deze stages bij diezelfde bedrijven steeds meer verantwoordelijkheden.

Kosten

  • Lesgeld (vanaf 18 jaar) €1.419,- per leerjaar
  • Boeken en materialen ca. € 370
  • Kleding ca. € 275
  • Excursie € 45
  • Introductie € 25
  • Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
Meer weten over tegemoetkoming en studiefinanciering.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt onder andere kiezen uit:
  • Organisatie interne evenementen
  • Voorbereiding HBO
  • Wijnkennis 2

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt graag samen in een team
Je kunt goed omgaan met mensen
Je bent flexibel en kunt netjes werken
Je kunt goed organiseren en plannen

Dit wordt jouw vakkenpakket

Vaktechniek keuken
Restauranttechniek
Ondernemersvaardigheden
Managementvaardigheden
Bedrijfsadministratie
Marketing
Bedrijfseconomie
Rekenen
Engels
Nederlands
Loopbaan / Burgerschap
Keuzedelen

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

BOL
Om te kunnen starten met deze opleiding bezit je één van de volgende diploma’s:
  • vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
  • een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo;
  • een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
BBL
Om goed voorbereid te kunnen starten met deze opleiding bezit je één van de volgende diploma’s:
  • vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
  • een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo;
  • een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
Bij voorkeur voldoe je ook aan één van deze criteria:
  • diploma Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3);
  • diploma Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw (niveau 3);
  • 3 jaar werkervaring in de horecabranche met een contract van minimaal 24 uur per week.
Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.

De opleiding & studenten in beeld

Veelgestelde vragen

Contact Studenten SuccesCentrum

Nog eens nalezen?

Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!

Download de digifolder