Manager Horeca (Leidinggevende Hospitality) - schooljaar 2026-2027

Manager Horeca (Leidinggevende Hospitality) - schooljaar 2026-2027

BBL Opleiding Niveau 4

Wil jij later je eigen restaurant, brasserie, café of foodtruck runnen? En wil je alles leren over het horecavak? Kies dan voor de opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer. Dan leg je dé basis voor je eigen bedrijf. In de horeca ligt jouw toekomst!

Let op! Tot augustus 2026 heet deze opleiding 'Meewerkend Horeca-ondernemer'. Wil jij vóór augustus 2026 starten met deze opleiding? Meld je dan aan via deze opleidingspagina

Meld je direct aan

Startmomenten en kosten

Scroll onderstaande tabel om meer te zien

Praktische info

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding leer je alles over het opstarten en runnen van een eigen restaurant, brasserie of (grand)café. Leidinggeven, ondernemerschap, personeelsmanagement: het komt allemaal aan bod. Ook leer je alles over wijnen, wijn-spijs combinaties en tafelschikkingen. Natuurlijk ga je ook aan de slag in de horeca om het vak in de praktijk te verkennen en leren.

School en werk

Met de BBL-opleiding ga je per week een dag naar school en werk je vier dagen. Begin je met de opleiding? Dan heb je een baan bij een erkend bedrijf. Lukt dit niet binnen vier maanden na de start van je opleiding? Dan moet je helaas stoppen of een andere opleiding volgen.

Let op: bij deze opleiding gaan we ervanuit dat je de basis beheerst. Daarom adviseren wij om bij aanvang van deze opleiding te beschikken over een diploma Zelfstandig Werkend Kok of Zelfstandig Werkend Gastheer/-vrouw of over drie jaar werkervaring in de horecabranche.

Kosten

  • Cursusgeld (vanaf 18 jaar) €762,- per leerjaar 2026 - 2027
  • Boeken ongeveer € 470
  • Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
De overheid betaalt niet mee aan je opleidingskosten. Je werkgever en jij kunnen wel subsidies en belastingvoordeel krijgen.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Het opleidingsteam informeert je over de mogelijkheden bij de start van je opleiding. 

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt graag samen in een team
Je kunt goed omgaan met mensen
Je bent flexibel en kunt netjes werken
Je kunt goed organiseren en plannen

Dit wordt jouw vakkenpakket

Vaktechniek keuken
Restauranttechniek
Ondernemersvaardigheden
Managementvaardigheden
Bedrijfsadministratie
Marketing
Bedrijfseconomie
Rekenen
Engels
Nederlands
Loopbaan / Burgerschap
Keuzedelen

De opleiding & studenten in beeld

Veelgestelde vragen

Contact Studenten SuccesCentrum