Meewerkend Horeca-ondernemer
BBL - BOL
Opleiding
Niveau 4
Wil jij later je eigen restaurant, brasserie of (grand)café runnen? En wil je alles leren over het horecavak? Kies dan voor de opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer. Dan leg je dé basis voor je eigen bedrijf. In de horeca ligt jouw toekomst!
De feiten in het kort
Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg | Startdatum | Duur | Kosten | |
---|---|---|---|---|
BBL | 1 augustus 2024 | 3 jaar |
€715,- + overige kosten |
|
3 februari 2025 | 3 jaar |
€715,- + overige kosten |
||
Let op! Deze opleiding start bij minimaal 15 aanmeldingen of meer. | ||||
BOL | 1 augustus 2024 | 3 jaar |
€1.419,- + overige kosten |
|
3 februari 2025 | 3 jaar |
€1.419,- + overige kosten |
||
Let op! Deze opleiding start bij minimaal 15 aanmeldingen of meer. |
BBL
Startdatum | Duur | Kosten |
---|---|---|
1 augustus 2024 | 3 jaar |
€715,- + overige kosten |
3 februari 2025 | 3 jaar |
€715,- + overige kosten |
Let op! Deze opleiding start bij minimaal 15 aanmeldingen of meer. |
BOL
Startdatum | Duur | Kosten |
---|---|---|
1 augustus 2024 | 3 jaar |
€1.419,- + overige kosten |
3 februari 2025 | 3 jaar |
€1.419,- + overige kosten |
Let op! Deze opleiding start bij minimaal 15 aanmeldingen of meer. |
Meer informatie
Kies een leerweg:
Over deze opleiding
Tijdens de opleiding leer je alles over het opstarten en runnen van een eigen restaurant, brasserie of (grand)café. Leidinggeven, ondernemerschap, personeelsmanagement; het komt allemaal aan bod. Ook leer je alles over wijnen, wijn-spijs combinaties en tafelschikkingen. Natuurlijk ga je ook aan de slag in de horeca om het vak in de praktijk te verkennen en leren.
Stages
Je gaat 5 dagen per week naar school. Ook loop je stages. In het eerste jaar draai je enkele weken mee bij regionale A-merken F&B. In het tweede en derde jaar krijg je tijdens deze stages bij diezelfde bedrijven steeds meer verantwoordelijkheden.
Kosten
- Lesgeld (vanaf 18 jaar) €1.419,- per leerjaar
- Boeken en materialen ca. € 370
- Kleding ca. € 275
- Excursie € 45
- Introductie € 25
- Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
Keuzedelen
Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt onder andere kiezen uit:
- Organisatie interne evenementen
- Voorbereiding HBO
- Wijnkennis 2
Over deze opleiding
Tijdens de opleiding leer je alles over het opstarten en runnen van een eigen restaurant, brasserie of (grand)café. Leidinggeven, ondernemerschap, personeelsmanagement; het komt allemaal aan bod. Ook leer je alles over wijnen, wijn-spijs combinaties en tafelschikkingen. Natuurlijk ga je ook aan de slag in de horeca om het vak in de praktijk te verkennen en leren.
School en werk
Met de BBL-opleiding ga je 1 dag per week naar school en werk je 4 dagen. Begin je met de opleiding dan heb je een baan bij een erkend bedrijf. Lukt dit niet binnen vier maanden na start opleiding? Dan moet je helaas stoppen of een andere opleiding volgen.
Let op: bij deze opleiding gaan we ervanuit dat je de basis beheerst. Daarom adviseren wij om bij aanvang van deze opleiding te beschikken over een diploma Zelfstandig Werkend Kok of Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw of over 3 jaar werkervaring in de horecabranche.
Let op: bij deze opleiding gaan we ervanuit dat je de basis beheerst. Daarom adviseren wij om bij aanvang van deze opleiding te beschikken over een diploma Zelfstandig Werkend Kok of Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw of over 3 jaar werkervaring in de horecabranche.
Kosten
- Cursusgeld (vanaf 18 jaar) €715,- per leerjaar
- Boeken ongeveer € 470
- Excursie € 25
- Introductie € 10
- Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
Keuzedelen
Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt onder andere kiezen uit:
- Eetcultuur en -wensen
- Ondernemend gedrag
- Belevingsgericht werken
- Inspelen op innovaties
Past deze opleiding bij jou?
Je werkt graag samen in een team
Je kunt goed omgaan met mensen
Je bent flexibel en kunt netjes werken
Je kunt goed organiseren en plannen
Dit wordt jouw vakkenpakket
Vaktechniek keuken
Restauranttechniek
Ondernemersvaardigheden
Managementvaardigheden
Bedrijfsadministratie
Marketing
Bedrijfseconomie
Rekenen
Engels
Nederlands
Loopbaan / Burgerschap
Keuzedelen
Ook goed om te weten
Toelatingseisen
BOL
Om te kunnen starten met deze opleiding bezit je één van de volgende diploma’s:
Om goed voorbereid te kunnen starten met deze opleiding bezit je één van de volgende diploma’s:
Om te kunnen starten met deze opleiding bezit je één van de volgende diploma’s:
- vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
- een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo;
- een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
Om goed voorbereid te kunnen starten met deze opleiding bezit je één van de volgende diploma’s:
- vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
- een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo;
- een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
- diploma Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3);
- diploma Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw (niveau 3);
- 3 jaar werkervaring in de horecabranche met een contract van minimaal 24 uur per week.
Kwaliteit en kansen
Bekijk deze opleiding in Studie in Cijfers en zie hoe tevreden studenten zijn over de opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.
Studie in Cijfers voor de BOL-opleiding
Studie in Cijfers voor de BBL-opleiding
Na de opleiding
- Na het behalen van het diploma kun je o.a. doorstromen naar de Hogere Hotelschool.
- Als Meewerkend Horecaondernemer kun je een eigen onderneming starten. Denk hierbij aan een restaurant, brasserie of (grand)café.
De opleiding & studenten in beeld
Contact Studenten SuccesCentrum
Nog eens nalezen?
Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!