Deelnemers Voorschakeltraject Logistiek beloond met certificaat

06 april 2022 14:23 Nieuws
Trots laten de tien deelnemers aan het Voorschakeltraject Logistiek hun certificaat zien. Tussen halverwege november en halverwege maart hebben zij het Voorschakeltraject gevolgd, waarbij zij twaalf weken lang een dag per week naar school zijn gegaan en minimaal twee dagen stage hebben gelopen bij een logistiek bedrijf in regio Zwolle. Vorige week donderdag mochten zij het behaalde certificaat ondertekenen. Het werd een feestje in de praktijkhal van het Deltion College aan de Katwolderweg.

Om de instroom van medewerkers in de logistieke sector te bevorderen, ontwikkelden Thamàr Pol van Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Esther Hulsman van het Deltion College eind 2020 samen met het bedrijfsleven het Voorschakeltraject Logistiek. Op 18 november 2021 is de tweede groep gestart met dit kennismakingstraject, waarin deelnemers uit regio Zwolle worden geïnspireerd om direct aan het werk te gaan in de kansrijke logistieke sector óf om in te stromen in de mbo-opleiding Logistiek Medewerker.

De kandidaten waren tussen de 18 en 62 jaar oud. Zij zijn allen uitkerings- of bijstandsgerechtigd. Twaalf weken lang zijn zij een dag per week naar school geweest en zij hebben ook minimaal twee dagen stagegelopen bij een logistiek bedrijf in regio Zwolle. Deelnemende bedrijven bieden een garantie op vervolg van de loopbaan in een BBL-traject óf een baangarantie voor minimaal zes maanden. Het traject is gratis voor de deelnemers, dankzij subsidie van Upgrade Jezelf Regio Zwolle.


Certificaat
Halverwege maart rondden tien deelnemers het Voorschakeltraject Logistiek af. Zij mochten donderdag 31 maart naar de praktijkhal van het Deltion College aan de Katwolderweg komen, om hun certificaat op te halen. De studenten van de richting Bakkerij & Patisserie hadden gebakjes gemaakt, die de deelnemers zich goed lieten smaken. Vervolgens sprak leraar Iwald Hovenga tot iedereen een persoonlijk woord. Na het ondertekenen van het certificaat kregen alle deelnemers een roos en een koeltasje van Deltion mee.


Leraar Iwald Hovenga: “De groep was enthousiast, gemotiveerd en heel secuur. De deelnemers zijn heel trots op het behaalde certificaat. Door dit traject hebben zij ontdekt waar hun kwaliteiten liggen. Een aantal van hen heeft een contract bij hun stageplek gekregen. Ook gaan een paar deelnemers nu starten met een werkfittraject binnen sociale werkvoorziening.”

Het Voorschakeltraject Logistiek is van toegevoegde waarde voor regio Zwolle

Esther Hulsman, accountmanager Mobiliteit en Logistiek, kijkt met een goed gevoel terug op het traject. “Bij deze groep is de nadruk komen te liggen op werknemersvaardigheden. Dat was een hele goede aanvulling op het traject; net als de jobcoach. Hij was niet alleen op de achtergrond het aanspreekpunt voor deelnemers wanneer ze ergens tegenaan liepen, maar hij activeerde hen ook om werkfit te worden.”

In oktober zal een nieuwe groep starten met het Voorschakeltraject Logistiek. Esther Hulsman: “De komende maanden gaan we het traject aanscherpen, om het nog passender te maken voor de deelnemers. De personeelskrapte in de logistiek is er nog steeds. Het Voorschakeltraject Logistiek is van toegevoegde waarde voor regio Zwolle.”

Wat ons en onze studenten bezighoudt