Certificaat voor assistent-fietsenmakers na afronden voorschakeltraject

22 januari 2024 14:09 Nieuws
Op donderdag 11 januari hebben twaalf deelnemers aan het Voorschakeltraject Basis Fietstechniek een certificaat ontvangen bij het Deltion College. Tijdens een feestelijke uitreiking met koffie en een taartje in de praktijkruimte van Fietstechniek werden zij in het zonnetje gezet.

In 2022 hebben het Deltion College en Werkgeversservicepunt Regio Zwolle een leerwerktraject ontwikkeld om mensen klaar te stomen voor een functie in de fietsbranche. Dankzij subsidie van Upgrade Jezelf Regio Zwolle kan iedereen die interesse heeft in fietstechniek kosteloos kennismaken met het werken in de branche.

Op 12 oktober is de derde groep gestart met het Voorschakeltraject Basis Fietstechniek. Zij zijn tien weken lang een dag per week bij Deltion geweest. Daar hebben ze theorie- en praktijkles van docent Marco Hendriksen en instructeur André Schoonhoven gekregen. Naast de lessen bij Deltion hebben de deelnemers ook minimaal twee dagen per week stagegelopen bij een bedrijf. Jobcoach Edward Schuurman van Base to Work was de schakel tussen de kandidaten en de werkgevers. “Heel veel ging best wel goed. De deelnemers wilden allemaal heel graag”, zegt Edward.


Het Voorschakeltraject Basis Fietstechniek werd afgesloten met de uitreiking van de certificaten op 11 januari. Docent Marco sprak alle deelnemers persoonlijk toe. Hij prees hen voor hun inzet. “Ik heb gedrevenheid, passie en liefde voor het vak gezien. Maar ook persoonlijke groei.” Marco moedigde iedereen aan om te blijven groeien in kennis en vaardigheden. Instructeur André gaf aan zelf ook veel geleerd te hebben van de deelnemers. “Bedankt voor jullie spontaniteit en enthousiasme. Ik heb genoten.”

Daarna mochten de twaalf deelnemers één voor één naar voren komen om hun certificaat te ondertekenen. Ze kregen ook een bloem en pennenset.

Van voorschakeltraject naar BBL-opleiding
Frank was één van de deelnemers aan het voorschakeltraject. “Ik vond de praktijklessen leuk. Met Hawe Tweewielers in Hardenberg heb ik een mondelinge overeenkomst om aan de slag te gaan als fietsmonteur.”

Net als Frank blijft ook Ziggy werken in de fietstechniek. Hij heeft stagegelopen bij Schutte Tweewielers en kan daar blijven. In het nieuwe schooljaar start hij met de BBL-opleiding Fietstechnicus. Door zijn deelname aan het Voorschakeltraject Basis Fietstechniek kan Ziggy de opleiding sneller afronden. “Ik wil graag de juiste dingen leren. En nog een diploma krijgen.”

Wat ons en onze studenten bezighoudt