
Manager/ Ondernemer Horeca (Hotelmanagement)
BOL
Opleiding
Niveau 4
Voel jij je thuis in hotels, restaurants of wil je een eigen bedrijf starten? Wil je jouw gasten de beste service bieden en leren hoe je een team leidinggeeft? Start dan met de opleiding Hotelschool (Manager Ondernemer Horeca). Je werkt in hotels en restaurants, geeft leiding aan teams én je bezorgt je gasten een onvergetelijk verblijf. Een baan met toekomst!
Je kunt deze opleiding ook als tweetalige variant volgen.
De feiten in het kort
Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg | Startdatum | Duur | Kosten | |
---|---|---|---|---|
BOL | 29 januari 2024 | 4 jaar |
€1.357,- + overige kosten |
|
1 augustus 2024 | 4 jaar |
€1.357,- + overige kosten |
BOL
Startdatum | Duur | Kosten |
---|---|---|
29 januari 2024 | 4 jaar |
€1.357,- + overige kosten |
1 augustus 2024 | 4 jaar |
€1.357,- + overige kosten |
Meer informatie
Kies een leerweg:
Over deze opleiding
Tijdens de opleiding Hotelschool (Manager Ondernemer Horeca) leer je alles over het runnen van een hotel(keten) in binnen- of buitenland. Je leert over leidinggeven, ondernemerschap en hotelmanagement. Ook doe je kennis op over het horecavak en wijn-spijs combinaties.
Stages
Tijdens de BOL-opleiding ga je 5 dagen per werk naar school. Je volgt stages in het binnen- en/of buitenland. In het eerste jaar volg je praktijklessen in het leerbedrijf van het Deltion College. In het tweede, derde jaar en vierde jaar loop je 20 weken stage per jaar in een (erkend) bedrijf en land naar keuze die past binnen de mogelijkheden en afspraken van de opleiding.
Kosten
- Lesgeld (vanaf 18 jaar) €1.357,- per leerjaar
- Boeken ca. €370
- Kleding ca. €260
- Excursie €45
- Introductie €25
- Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
Keuzedelen
Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt onder andere kiezen uit:
- Spaans A1/A2
- Internationaal II: werken in het buitenland
- Organisatie interne evenementen
- Voorbereiding HBO
- Wijnkennis 2

Past deze opleiding bij jou?
Je werkt graag in een team
Je kunt goed omgaan met mensen
Je bent flexibel en kunt netjes werken
Je bent ondernemend en commercieel ingesteld
Dit wordt jouw vakkenpakket
Restauranttechniek
Vaktechniek keuken
Receptievaardigheden
Koken en serveren
Ondernemersvaardigheden
Managementvaardigheden
Rekenen
Engels
Nederlands
Loopbaan / Burgerschap
Keuzedelen
Ook goed om te weten
Toelatingseisen
Voor toelating tot deze opleiding moet je aan (minimaal) een van onderstaande voorwaarden te voldoen:
Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.
- Je hebt al een van deze diploma’s: vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
- Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.
- Je bezit een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.
Kwaliteit en kansen
Bekijk deze opleiding in Studie in Cijfers en zie hoe tevreden studenten zijn over de opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.
Na de opleiding
- Na het behalen van het diploma kun je o.a. doorstromen naar de Hogere Hotelschool, maar ook naar veel verschillende andere hbo opleidingen. Bij meerdere hogere hotelscholen kun je met het mbo diploma hotelschool de opleiding versneld afronden.
- Na de opleiding Hotelschool (Manager Ondernemer Horeca) kun je aan de slag bij een restaurant, hotel(keten) in binnen- of buitenland of een eigen bedrijf starten.
De opleiding & studenten in beeld

"Mijn droom is om later een eigen hotelketen te hebben"
Marit, student Manager/Ondernemer Horeca



Contact Studenten SuccesCentrum

Vraag informatie aan
Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!